Dėl medalio kovojusį E.Krungolcą sustabdė užsikirtęs šovinys

Europos čempionate sėkmė nuo Lietuvos penkiakovininkų vis grasino nusisukti. Donatai Rimšaitei sutrukdė škvalas, Edvinui Krungolcui - šautuve užstrigęs šovinys.

Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate Debrecene (Vengrija) Lietuvos penkiakovininkė Donata Rimšaitė šeštadienį pelnė bronzos medalį. 22 metų vilnietei tai buvo pirmas apsilankymas ant Senojo žemyno pirmenybių podiumo.

D.Rimšaitė 2008 ir 2009 metais tapo pasaulio taurės laimėtoja, o šiais metais šiose varžybose buvo antra.

Kita Lietuvos atstovė, 26 metų Julija Kolegova Debrecene tarp 36 finalo dalyvių buvo finišavo vienuolikta. 

D.Rimšaitė lemiamose šaudymo ir bėgimo rungties varžybose startavo 49 sek. vėliau už lyderę. Po antrosios šaudymo serijos lietuvė pakilo į penktąją, o po trečiosios - į trečiają vietą. Beje, D.Rimšaitė šaudymo ir bėgimo varžybose buvo greičiausia. “Labai geras pasirodymas”, - merginų startus Vengrijoje komentavo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pasak jo, D.Rimšaitė galėjo pasirodyti dar sėkmingiau, tačiau mūsų sportininkei nepalankiai susiklostė situacija jojimo rungtyje. „Donatai teko joti iškart po lietaus. Dėl didžiulio škvalo kuriam laikui buvo sustabdytos varžybos. Donata negalėjo greitai joti, nes būtų rizikavusi nukristi, todėl už prastą laiką gavo baudos taškų“, - pasakojo V.Kalininas. 

Vienas federacijos vadovų gyrė ir J.Kolegovą, auginančią vienerių metų vaikelį. „Vienuolikta vieta Europos čempionate praėjus vos metams po gimdymo – labai geras pasiekimas. Prieš dekretines atostogas Julija Europos čempionate buvo 18-a, pasaulio čempionate – 20-a”, - sakė V.Kalininas. 

Bronzos medalį Vengrijoje iškovojo ir Lietuvos vyrų komanda. Justinas Kinderis, Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas surinko 16 932 taškus ir tik 60 taškų nusileido auksą iškovojusios Vokietijos bei sidabru pasipuošusios Čekijos komandoms. 

Tiesa, asmeninėse varžybose lietuviai liko be medalių, o aukščiausiai pakilęs Justinas Kinderis užėmė ketvirtą vietą. Andrejus Zadneprovskis liko dešimtas, Edvinas Krungolcas – 22-as, o Tomas Makarovas – 24-as.

V.Kalininas tikino, jog Lietuvos komanda buvo per plauką nuo aukso medalių, o E.Krungolcas – nuo bronzos asmeninėje įskaitoje, tačiau rinktinės lyderiui apmaudžiai nepasisekė šaudymo rungtyje.

E.Krungolcui bešaudant paskutiniajame sustojime šovinys užstrigo vamdzyje. Sportininkui reikėjo išmušti šovinį iš vamzdžio, o tai kainavo brangų laiką. Tuo metu E.Krungolcas bėgo ketvirtas ir kovojo dėl medalio.

„Būtų pavykęs šūvis, Edvinas būtų buvęs trečias, o komanda būtų laimėjusi auksą, mat kitiems medalininkams pralaimėjome sekundes. Vis dėlto sportas yra nenuspėjamas“, - teigė V.Kalininas. Pasak jo, atvejai, kai šovinys užstringa vamzdyje – labai reti, o Lietuvos rinktinei pasitaikė pirmą kartą. 
 
Lietuvos penkiakovininkams šios pirmenybės dar nesibaigė – antradienį vyks estafetės varžybos. Lietuvai jose atstovaus E.Krungolcas, J.Kinderis ir T.Makarovas. Tuo tarpu A.Zadneprovskis, D.Rimšaitė ir J.Kolegova šiandien popiet grįžo į Lietuvą.

„Tikimės medalių. Labai stiprūs vokiečiai, čekai, italai, rusai... Bus sunku, bet laukiame medalių“, - laukdamas estafetės varžybų viliasi V.Kalininas.


Šiame straipsnyje: Penkiakovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių