Dėl J.Sinicos ieškinio areštuota „Lietuvos ryto“ arena (papildyta)

Krepšininko Justo Sinicos kantrybė trūko. Buvęs Vilniaus klubo žaidėjas darbdavį padavė į teismą, kuris areštavo "Lietuvos ryto" areną.

Išmetė lyg šiukšlę

Dvejus metus "Lietuvos rytui" atidavęs krepšininkas Justinas Sinica šią vasarą pasijuto lyg išmesta šiukšlė. Traumuotas žaidėjas atlyginimo negavo nuo pavasario ir nujautė, kad klubo vadovai gali siekti jo atsikratyti, tačiau šitokio pažeminimo nesitikėjo.

"Žaidėjas gavo traumą atstovaudamas šiam klubui. Dėl jos Justas dabar negalės žaisti nuo 6 iki 12 mėnesių, o jam pasiūlė žeminančią vieno mėnesio atlyginimo dydžio kompensaciją", – pyko J.Sinicai atstovaujančios agentūros "East Players" vadovas.

J.Sinica ir "East Players" kreipėsi į Tarptautinę krepšinio federaciją ir Vilniaus apygardos teismą, kuris praėjusią savaitę pritaikė apsaugos priemones – areštavo klubui priklausančią "Lietuvos ryto" areną. Teismas tokių priemonių ėmėsi, nes įtaria, kad klubas gali būti nemokus, o J.Sinicos ir jo agento reikalaujama suma nėra maža – daugiau kaip 1,3 mln. litų.

Pats mokėjo už gydymą

J.Sinica vasaros pabaigoje kontraktą būtų nutraukęs pats, nes tai leido padaryti jo sąlygos.

Dar dvejus metus "Lietuvos ryte" turėjęs rungtyniauti krepšininkas reikalauja sumokėti visą kontrakte numatytą sumą ir nuo pavasario neišmokėtą algą. Taip pat jis teigia negavęs žadėtų premijų ir kompensacijos už gydymą, kuris susijęs su patirta klubo sąnario trauma.

"Kontrakte numatyta, kad klubas privalo pasirūpinti žaidėjo gydymu, jei jis traumą patyrė per treniruotes arba varžybas. Justas traumą patyrė rungtynėse su "Šiauliais", tačiau pats susimokėjo ir už operaciją, ir už kelionę pas medikus į Austriją", – pasakojo "East Players" vadovas.

"East Players" per teismą už tarpininkavimą iš "Lietuvos ryto" siekia prisiteisti 215 tūkst. litų.

"Lietuvos ryto" klubo viceprezidentas advokatas Sigitas Židonis dienraščiui sakė nieko nekomentuosiąs, nes dar nėra gavęs dokumentų iš teismo. Į pasvarstymus apie galimus bylos vingius S.Židonis nesileido.

Kreipsis ir daugiau?

Agentūra "East Players" atstovauja ir kitam "Lietuvos ryto" žaidėjui – Jonui Valančiūnui. Jam atlyginimas nevėluoja, tačiau, neoficialiais duomenimis, klubas yra skolingas ne vieno dabartinio žaidėjo agentui.

Skirtingi "Kauno dienos" šaltiniai teigė, kad artimiausiu metu į teismą gali kreiptis ir buvę "Lietuvos ryto" žaidėjai Michailas Anisimovas bei Marius Prekevičius. Prieš kelerius metus sostinės komandoje žaidusiems krepšininkams klubas liko skolingas.


Ne pirmas kartas

"Lietuvos rytas" su buvusiais žaidėjais teisme susitiks ne pirmą kartą. Latvis Sandis Buškevicas teismo keliu iš buvusio darbdavio siekė atgauti 20 tūkst. eurų. Bet netikėtai latvis pretenzijų atsisakė. Manoma, kad klubas su buvusiu "Lietuvos ryto" krepšininku susitarė gražiuoju, tačiau žaidėjo pavardė vis dar linksniuojama teismuose. Su "Lietuvos rytu" bylinėjasi S.Buškevico agentė Evelyn Field. Jai "Lietuvos rytas" skolingas 10 tūkst. eurų. Agentės advokatės Gintaras Černiauskas teigia, kad teismo procesas akivaizdžiai vilkinamas. Tuo metu "Lietuvos ryto" atstovai atkerta, kad moteris yra apsišaukėlė. E.Field pareiškė, kad "Lietuvos rytas" šantažavo S.Buškevicą – už dalį skolos vertė išsižadėti buvusios agentės.

"Lietuvos rytas" bylinėjosi ne tik su žaidėjais. "Jaučiuosi puikiai. Nugaros visiškai neskauda, kaip ir tada, kai dirbau "Lietuvos ryte", – "Kauno dienai" yra sakęs buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris Tomas Mahoričius. Sporto arbitražo teisme slovėnas įrodė, kad Vilniaus klubas 2005 m. rugsėjo 20 d. jį atleido, o ne išsiskirta abipusiu susitarimu, kaip buvo bandoma teigti. Esą T.Mahoričius skundėsi stipriais nugaros skausmais. Strategas siekė atgauti visą 2005–2006 m. sezono atlyginimą, išskyrus tuos du mėnesius, kai dar dirbo komandoje.


Šiame straipsnyje: Justas SinicaLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių