Dėl Afrikos čempionų vardo kovos Egiptas ir Gana

Ketvirtadienį Afrikos futbolo pirmenybių pusfinalių rungtynėse Egipto rinktinė nušlavė aštuoniese mačą užbaigusią Alžyro komandą, o Gana per vargus sugebėjo išsaugoti minimalią persvarą prieš Nigeriją.

Ganos rinktinė po atkaklios kovos pranoko Nigeriją 1:0. Žengti paskutinį žingsnį į turnyro finalą trenerio Shaibu Amodu auklėtiniams leido vienos ryškiausių komandos žvaigždžių Asamoah Gyano įvartis pirmajame kėlinyje. "Rennes" ekipoje rungtyniaujantis puolėjas 21 min. po kampinio pasižymėjo smūgiu galva.

Antrajame kėlinyje Nigerijos rinktinė dominavo aikštėje ir rengė vieną ataką po kitos, tačiau palaužti jaunos Ganos komandos, rungtyniaujančios be susižeidusio savo lyderio Michaelio Essieno, nesugebėjo.

Trenerio iš Serbijos Milovano Rajevaco vadovaujama Gana į Afrikos čempionato finalą pateko po aštuoniolikos metų pertraukos.

Tuo metu Nigerija ketvirtą kartą per pastarąsias penkerias pirmenybes savo pasirodymą užbaigė pusfinalio etape.

Kitame pusfinalyje Egiptas nesunkiai susidorojo su Alžyro rinktinės pasipriešinimu, įveikęs varžovus 4:0. Tai buvo rekordinis 18 Egipto nepralaimėtas mačas iš eilės finaliniuose Afrikos čempionato turnyruose.

Daugiausiai problemų šiose rungtynėse sau prisidarė patys Alžyro futbolininkai, kuriems buvo parodytos net trys raudonos kortelės.

Išsiveržę į priekį pirmajame kėlinyje, antroje rungtynių pusėje Afrikos čempionai puikiai išnaudojo varžovų nuovargį ir įtvirtino savo pergalę dar trimis taikliais smūgiais.

Patekusi į finalą Egipto rinktinė įgijo progą tapti pirmąja komanda, iškovojusia tris Afrikos čempionų titulus iš eilės.

Gana - Nigerija 1:0 (1:0). Įvartis: A.Gyanas (21 min.).
Egiptas - Alžyras 4:0 (1:0). Įvarčiai: H.Abd Rabbou (36, iš 11 m baudinio), M.Zidanas (65), M.Abdul-Shafi (81), M.Gedo (91).

Afrikos pirmenybių finalas sekmadienį vyks Angolos sostinėje Luandoje.


Šiame straipsnyje: Afrikos futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių