D.Draudvilai nepavyko iškovoti Europos čempionato medalio

Lietuvos daugiakovininkui Dariui Draudvilai nepavyko iškovoti Ispanijoje vykstančio Europos lengvosios atletikos čempionato medalio.

Veržliai pradėjęs dešimtkovės varžybas, D.Draudvila po septynių rungčių (100 m bėgimo, šuolių į tolį, rutulio stūmimo, šuolių į aukštį, 400 m ir 110 m barjerinio bėgimo bei disko metimo) buvo pirmojoje vietoje, tačiau lyderio poziciją užleido po šuolių su kartimi rungties – su 6858 taškais smuktelėjo į penktąją vietą. Po priešpaskutinės rungties – ieties metimo – lietuvis savo taškų sąskaitą padidino iki 7485 ir išliko penktojoje pozicijoje.

Paskutinę rungtį – 1500 m bėgimą – D.Draudvila baigė tik 19-asis ir galutinėje įskaitoje su 8032 tšk. (tai - asmeninis rekordas) užėmė 6-ąją vietą. Europos čempionu tapo prancūzas Romainas Barrasas - 8453 tšk.. Sidabro medalį iškovojo olandas Eelco Sintnicolaasas - 8436 tšk. Trečiąją vietą užėmė baltarusis Andrejus Kravčenka - 8370 tšk.

D.Draudvila penkiose rungtyse pagerino asmeninius rekordus.

Į moterų 100 m bėgimo finalą nepateko Lina Grinčikaitė. Ji pusfinalyje distanciją nubėgo per 11,35 sek. (tai - geriausias šio sezono rezultatas Lietuvoje) ir tarp 16 dalyvių užėmė 12-ąją vietą. Į finalą pateko aštuonios sprinterės.


Šiame straipsnyje: DraudvilaDariusdešimtkovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių