Daviso taurės varžybose Lietuva lengvai įveikė San Mariną

Ketvirtadienį Lietuvos tenisininkai Sofijoje (Bulgarija) vykstančiose Daviso taurės III grupės Europos zonos varžybose 2-0 įveikė San Marino rinktinę.

Pirmąją pergalę Lietuvai iškovojo Dovydas Šakinis, kuris per du setus trukusią dvikovą 6:0, 6:2 įveikė San Marino pirmąją raketę Giacomą Zonzinį.

Komandos draugo sėkmę pakartojo ir antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis. Jis taip pat nesunkiai 6:1, 6:2 įveikė Marco de Rossi.

Lietuviai rytoj sieks antrosios pergalės turnyre. Jų laukia susitikimas su Andoros, kuri trečiadieną taip pat įveikė San Mariną, tenisininkais.

Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius po laimėtų mačų teigė, kad komanda pasiruošusi gerai, o San Marino rinktinė tikrai nėra komanda, galinti lietuviams sukelti kokių nors rūpesčių.

„Tikiu, kad mūsų vieta yra bent jau antroje Daviso taurės turnyro grupėje. Tačiau turime tai įrodinėti kiekviename susitikime. Tai ir stengiamės padaryti“, - sakė R. Mugevičius.

Dvejetų susitikimą prieš San Marino atstovus Dovydas Šakinis ir Lukas Mugevičius.

Penktadienį dėl pirmos vietos A pogrupyje ir kelialapio į trečiosios grupės varžybų pusfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Andoros ekipa, kuri pirmąją dieną 2:1 įveikė San Mariną.

Sėkmės atveju lietuviai pusfinalyje dėl kelialapio į antrąją grupę varžysis su stipriausia D pogrupio komanda.

Pirmąją dieną D pogrupyje Graikija 3:0 nugalėjo Maltą, o Norvegijos tenisininkai 3:0 įveikė Islandijos komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių