Daviso taurė kitu kampu: 500 kamuoliukų ir pusė kilometro stygų

Savaitgalį Šiaulių arenoje įvykusiame Daviso taurės vyrų teniso turnyro Europos-Afrikos zonos antros grupės mače tarp Lietuvos ir Kipro teniso rinktinių lietuviai įveikė savo varžovus 4:1. Laimėjusi visus vienetų mačus šeimininkų rinktinė kluptelėjo tik dvejetų susitikime.

„Manau, kad viskas pavyko gerai. Pradžioje kiek nerimavome, tačiau sprendimas perkelti mačą į naujas erdves - Šiaulių areną - tikrai pasiteisino. Noriu padėkoti visiems vienaip ar kitaip prisidėjusiems prie šios puikios šventės. Visų pirma - abiejų komandų žaidėjams ir kapitonams. Žiūrovams, kurie susirinko arenoje ir karštai palaikė mūsų vyrus. Taip pat - ilgamečiam mūsų rinktinės remėjui koncernui “MG Baltic„ ir šiemet rinktinę ženkliai parėmusiam SEB bankui. Vaikams, kurie lakstė korte paskui kamuoliukus, teisėjams, mums talkinusiems savanoriams ir Šiaulių miesto valdžiai“, - teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Šiaulių arenoje susirinkę žiūrovai ir televizijos kanalo TV1 žiūrovai turėjo galimybę mėgautis 9 valandomis ir 28 minutėmis gryno teniso - tiek truko visi penki mačai. Daugiausiai laiko korte praleido pirmosios rinktinių raketės. Ričardas Berankis žaidė lygiai 6 valandas, o Kipro komandos lyderis Raresas Cuzdrioreanas - 5 valandas ir 31 minutę.

Šiaulių arenos duomenimis, penktadienio susitikimus stebėjo 2865 žiūrovai, šeštadienio - 2720, o sekmadienio - 2775.

„Panašaus žiūrovų skaičiaus ir tikėjomės. Manau, kad tenisui laikas keltis į universalias arenas. Manau, kad artimiausią Lietuvoje vyksiantį Daviso taurės mačą rengsime Vilniaus ar Kauno arenose“, - sakė R. Grušas.

Per Lietuvos ir Kipro rinktinių treniruotės ir mačus buvo sunaudoti 574 „Yonex Tour“ teniso kamuoliukai, o tenisininkų raketės pertemptos 40 kartų. 23 kartus stygos keistos lietuviams ir 17 kartų - kipriečiams. Iš viso tam sunaudotas beveik puskilometris įvairių stygų.

Korte mačų metu dirbo 20 linijų teisėjų, o toks pat skaičius vaikų žaidėjams padavinėjo kamuoliukus.

Varžybų dienomis komandos suvalgė 28 kilogramus įvairių vaisių ir išgėrė 250 litrų vandens.

Kitą Daviso taurės mačą Lietuvos vyrų teniso rinktinė balandžio 5-7 dienomis išvykoje žais prieš Portugalijos komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių