Darjušas: „Pusę nakties kūriau planą, kaip keršysiu Fernandezui“

Po šešerių metų pertraukos į Kauno „Žalgirį“ sugrįžusiam Darjušui Lavrinovičiui nuolat tenka kovoti su nugaros skausmais, tačiau iš traumų liūno aukštaūgis, panašu, išlipo.

Penktadienį jis Stambule kovos su „Anadolu Efes“ ekipa, o prieš išvyką į Turkiją atsakė į „BasketNews.lt“ lankytojų klausimus vaizdo konferencijoje.

„Po rungtynių su Madrido „Real“ pusę nakties nemiegojau ir kūriau planą, kaip atkeršyti Rudy Fernandezui už brolį“, – pareiškė Lavrinovičius, kuriam buvo primintas „Žalgirio“ vizitas į Madridą.

Tuomet Fernandezas tyčia sviedė kamuolį Kšyštofui į galvą, o vėliau susistumdė su Pauliumi Jankūnu.

„Jis gali provokuoti ir yra šlykštus krepšininkas“, – sakė Darjušas.

- Neseniai apie jus kalbėjęs Joanas Plaza teigė, kad šiuo esate toli nuo savo geriausios sportinės formos, ar tai tiesa? – „BasketNews.lt“ paklausė Lavrinovičiaus.
- Taip, tiesa. Nors aš žaidžiau rungtynėse, tačiau neturėjau galimybės treniruotis, kadangi situacija su nugara buvo tikrai bloga. Su kiekvienomis varžybomis mano sportinė forma krito, o poto sekė dviejų savaičių pertrauka. Tikiuosi, kad ateityje žaisiu geriau. Pradėjau rimčiau treniruotis, o su nugara jau viskas.

- Kas jums yra „Žalgiris“?
- „Žalgiris“ yra pirma mano profesionali komanda. Kauno ekipa man davė viską:  pasitikėjimą savimi, šansą parodyti savo galimybes, mane palaikė fanai. Man tai buvo pats stipriausias žingsnis į priekį. Tada supratau, kad galiu žaisti krepšinį. Iš tikrųjų esu labai dėkingas šiai komandai. 

- Broli, ar jums patinka Fernandezas?
- Ne. Po tų rungtynių su Madrido „Real“ pusę nakties nemiegojau ir kūriau planą, kaip jam keršysiu už brolį, kaip nešvariai jam pastatysiu užtvarą. Aišku, taip negalima daryti. Tai buvo emocijos. Broliui į galvą kamuolį Fernandezas metė tyčia. Žinau tą žaidėją. Jis gali provokuoti, yra šlykštus krepšininkas. Nekalbu apie jo asmenybę, nes nepažįstu. Bet jis provokatorius. Kaune laimėsime garbingai, įrodysime, kad esame geresni ir nugalėsime didesniu nei 1 taško pranašumu.

- Ar gali būti, kad komanda šiuo metu pavargusi, yra duobėje?
- Gali būti, kad po tokių pralaimėjimų vienu tašku žaidėjai praranda pasitikėjimą savimi. Kiekvienai situacijai galima surasti daug priežasčių. Treniruotėse vyrai dirba kaip ir dirbdavo anksčiau. Galbūt man iškritus į rikiuotės trenerį privertė kažką keisti sistemoje, kadangi manimi labai pasitikėjo. Nuovargis, manau, čia nei prie ko. 

- Darjušai, ar galima sakyti, kad gera atmosfera komandoje prideda 30 proc. žaidimo kokybei?
- Aš manau, kad daugiau nei 30 proc. Man neteko žaisti tokioje komandoje, kurioje atmosfera būtų buvus bloga. Kur esu žaidęs, ten atmosfera gera.

- Ar dalyvausite vasarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykoje?
- Dabar galvoju, kad nelabai, bet žiūrėsime. Ne užbėkime įvykiams už akių. Mes turime puikų jaunimą, kurie tikrai gali žaisti. Aš noriu, kad mūsų jaunimas išbandytų save bei pajustų rinktinės atmosfera, pabūtų su geriausiais Lietuvos krepšininkais. Jeigu kviečia, reikia viską mesti ir važiuoti. 

- Tikite ateiviais?
- Netikiu ateiviais, kad jie gyvena žemėje, atskrenda – išskrenda. Aš tikiu, jog dar kažkur, kitoje planetoje, yra gyvenimas. Galbūt jie ne tokie panašūs į mus, bet vistiek kažkas egzistuoja.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisRealEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Evelina

Evelina portretas
Mariau Bagdonai, arba kitas žurnaliste, nuotraukoje ne Darjušas, o Kšištofas ;)

siaubas..visiskai pasimeciau

siaubas..visiskai pasimeciau portretas
nejau panaudos seksualine prievarta........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių