Darius Kasparaitis palieka Sankt Peterburgo SKA klubą

Ketvirtadienį garsiausias Lietuvos ledo ritulininkas ir būsimasis šalies rinktinės treneris Darius Kasparaitis nelauktai pasitraukė ir Sankt Peterburgo SKA (Rusija) klubo trenerio asistento pareigų.

38-erių metų lietuvis atvirai pareiškė, kad buvo priverstas pasitraukti dėl nesutarimų su su vyriausiuoju komandos treneriu čeku Vaclavu Sikora.

Atrodė, kad įspūdingą ledo ritulininko karjerą SKA klube baigęs D. Kasparaitis ilgai įleido šaknis Sankt Peterburge, kur jį pamėgo sirgaliai bei žaidėjai, tačiau klubo generalinis vadybininkas Andrejus Točickis Rusijos sporto dienraščio "Sport-ekspress" korespondentui prisipažino, kad situacija su lietuviu labai rimta.

D. Kasparaitis dar ketvirtadienį paliko Šveicariją, kur SKA klubas ruošiasi tradiciniam Špenglerio taurės turnyrui.

Pagrindinė pasitraukimo iš posto priežastis - nesutarimai su vyriausiuoju komandos treneriu V. Sikora.

"Kai antruoju treneriu pradėjo dirbti čekas Janas Votruba, vyriausiąjį trenerį tarsi kažkas pakeitė ir jis pradėjo nesiskaityti nei su žaidėjais, nei su klubo darbuotojais. Aš galvojau, kad nešu komandai naudą dirbdamas su gynėjais, tačiau man pasiūlė vesti statistiką. Kam man to reikia? Aš gerbiu save, o statistiką vesti turi specialūs žmonės", - Rusijos dienraščio korespondentui atviravo D. Kasparaitis.

Pasak lietuvio, jis dar turės sugrįžti į Sankt Peterburgą sutvarkyti dokumentus.

Būdamas 14 metų iš Elektrėnų D. Kasparaitis persikėlė treniruotis į Rusiją, o sulaukęs šešiolikos jau žaidė Sovietų Sąjungos aukščiausiosios lygos Maskvos "Dinamo" komandoje.

1992 metais NHL naujokų biržos pirmajame rate lietuvį penktuoju šaukimu pakvietė Niujorko "Islanders" klubas, kuriame jis rungtyniavo 1993-1997 metais. Vėliau gynėjas iš Lietuvos žaidė Pitsbergo "Penguins" (2001-2002), Kolorado "Avalanche" (2002), ir Niujorko "Rangers" (2002-2007) komandose.

2004-2005 metais dėl NHL lokauto žaidė Rusijos aukščiausios lygos Kazanės "Ak Bars" ekipoje, o nuo 2007-ųjų lapkričio 3 dienos žaidė Sank Peterburgo SKA klube, kuriame dėl traumų ir baigė karjerą bei tapo vyr. trenerio asistentu.

1992 metais D. Kasparaitis SNG rinktinės sudėtyje tapo Albervilio (Prancūzija) žiemos olimpiniu žaidynių čempionu, 1998 metų Nagano (Japonija) olimpinėse žaidynėse Rusijos rinktinės sudėtyje iškovojo sidabro medalį, 2002 metais olimpiadoje Solt Leik Sityje (JAV) laimėjo bronzą.

D. Kasparaitis 2010 metų spalio 6 dieną buvo išrinktas Lietuvos nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) prezidentu.


Šiame straipsnyje: Darius Kasparaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

BNSui

BNSui portretas
ne Sankt Peterburgo SKA , o ASK(armijos sporto klubas) ir ne SNG , o NVS(nepriklausomų valstybių sąjunga).Tikiuosi , kad straipsnį rašė ne koks Vania Kuznecovas.

Dariui

Dariui portretas
reikejo dirbti , bet ne snapseli gert , tai butu neatleide is darbo ?...

To BNSui

To BNSui portretas
O tau gal yra skirtumas ar TSRS ar SSRS butu parasyta?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių