Dar vienas futbolo akademijos auklėtinis pasuko į Italiją

Lietuvos futbolininkas Edvinas Girdvainis mėgins iškilti Italijos antrojo diviziono "Padova" klube.

17 metų klaipėdietis į užsienį žengė kitų Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pėdomis - į kitą italų klubą Romos „Lazio“ metų pradžioje persikėlė gynėjas Aurimas Vilkaitis, o vartininkas Lukas Lidakevičius papildė Anglijos antrojo pagal pajėgumą diviziono „Barnsley“ klubo gretas. 

Akademijoje augo ir brendo kaip asmenybė

E.Girdvainį futbolo pagrindų Klaipėdoje mokė Anatolijus Timofejevas, o vėliau jaunas žaidėjas pasuko į Kauną ir prisijungė prie 1993 metais gimusių Nacionalinės futbolo akademijos žaidėjų grupės.

„Jei ne akademija, tikriausiai nebūčiau atsidūręs Italijoje. Akademijoje aš augau ir brendau kaip asmenybė, tobulinau savo futbolininko įgūdžius. Ten kiekvieną iš mūsų “šlifavo” individualiai, gilino mūsų teorines ir taktines futbolo žinias bei labai gerai paruošė fiziškai“, - sakė E.Girdvainis.

Užsienio skautų pastebėtas futbolininkas kurį laiką keliavo po įvairių Italijos komandų peržiūras, kol sutartį jam pasiūlė „Padova“ klubas. 

Stengiasi būti pastebėtas treniruotėse

Jaunajam E.Girdvainiui iš karto debiutuoti naujosios komandos dubleriuose neleidžia griežtos FIFA taisyklės, dėl kurių žaidėjo registracija gali užtrukti ir kelis mėnesius. Tačiau lietuvis jėgas antrojo Italijos diviziono klube jau išmėgino treniruotėse.

„Dabar laukiu kol sutvarkys mano dokumentus. Vėliau viskas jau priklausys nuo trenerių. Per treniruotes dažnai tenka rungtyniauti prieš pagrindinės komandos narius, kurie rungtyniauja Italijos „Serie B“ lygoje. Kovoti prieš labiau patyrusius futbolininkus ypač nelengva, tačiau visą laiką turi stengtis iš visų jėgų, juk treneriai tave stebi. Jeigu gerai sužaisi, gali būti pastebėtas“, - teigė E.Girdvainis.

Jis pasakojo, kad „Padova“ klube žaidėjams suteikiamos pačios geriausios sąlygos, o miestas paliko gerą įspūdį.

„Gyvenu klubo akademijoje, labai panašioje kaip mūsiškė Kaune. Akademijoje ir valgome, maisto porcijos nėra varžomos. Viską stengiamės daryti kartu - kaip viena komanda. Treniruotis tenka važiuoti į kitą klubo treniruočių aikštę. Padova - gražus, puikią istoriją ir kultūrą turintis miestas. Ypač čia gražūs pastatai ir visa architektūra. Gyvenu netoli centro, tad galiu bet kada išeiti pasigrožėti senamiesčiu“, - kalbėjo futbolininkas.

Padės U-19 rinktinei atrankos varžybose

Šiuo metu E.Girdvainis yra sugrįžęs atgal į gimtinę ir ruošiasi prisijungti prie Lietuvos U-19 rinktinės. Pirmą kartą kaip legionierius parkeliavęs žaidėjas teigė, jog grįžti namo – džiugu ir miela: „Manęs jau laukia šeima, laukia draugė. Pasilgau savo komandos draugų su kuriais kartu žaidėme Nacionalinėje futbolo akademijoje. Nekantrauju visus pamatyti.“

Lietuvoje saugo laukia rimtas darbas – nuo šio penktadienio jis su komanda pradeda pasiruošimą spalio 18 dieną Marijampolėje startuosiančiam UEFA U-19 čempionato atrankos pirmajam etapui.

Lietuvių varžovais šiame turnyre bus Ispanijos, Izraelio ir Armenijos komandos. Anot E.Girdvainio, būsimi varžovai - itin pavojingi: „Vien ko verta Ispanijos rinktinė, kuri pagal jaunimo komandų reitingą pasaulyje užema trečią vietą pasaulyje ir pirmą Europoje. Tačiau esame pajėgūs kautis ir dėl pirmosios vietos grupėje. Svarbiausia patikėti savo jėgomis ir su kiekvienu varžovu kovoti iki galutinio teisėjo švilpuko.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių