D. Motiejūno svajonė pildosi (komentaras)

Kartu su Jonu Valančiūnu Hjustono „Rockets“ naujokas Donatas Motiejūnas sunkiai dirba bandydamas įrodyti, jog jis yra vienas talentingiausių europiečių NBA, rašo Basketnews.lt

Vis dėlto buvusiam Gdynės „Asseco Prokom“ žaidėjui pirmi mėnesiai JAV buvo sudėtingi. Jam teko grumtis ne tik su komandos draugais dėl vietos sudėtyje, bet ir su traumomis.

Tačiau vista tai Motiejūną užgrūdino, rašo Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) tinklalapis internete, skirdamas lietuviui atskirą straipsnį.

„Nebuvo lengva likti ramiam, geros formos ir susitelkusiam, – portalui fiba.com sakė 22 metų Motiejūnas. – Kai nežaidi, esi nusivylęs. Nesugebi konkuruoti taip, kaip norėtum, nes neįpranti prie rungtynių ritmo.

Sunkiai dirbau, kad įveikčiau sudėtingą laiko tarpą. Norėdamas būti pasiruošęs netikėtai atsiradusioms galimybėms atidaviau 100 procentų savęs tiek per treniruotes, tiek per trumpas išvykas į D lygos komandas.

Dabar jaučiuosi kur kas geriau nei prieš kelias savaites, nes mano darbas pasimatė ir dabar turiu galimybę demonstruoti tai, ką sugebu.“

Iki NBA Visų žvaigždžių savaitgalio vidutiniškai aikštėje praleisdavęs mažiau nei po tris minutes, Motiejūnas po to savaitgalio apvertė situaciją 180 laipsnių kampu. Dabar jis vidutiniškai rungtyniauja po 18 minučių.

„Puikiai jaučiuosi turėdamas trenerio pasitikėjimą, bet ir toliau sunkiai dirbsiu, – pabrėžė puolėjas. – Noriu išsaugoti vietą komandoje ir įrodyti, kad galiu padėti klubui siekti aukštumų ateityje.

Tai tik pirmas žingsnis einant link svajonės – tapti svarbiu NBA ekipos žaidėju.“

2011 metų NBA naujokų biržoje Motiejūną pakvietė Minesotos „Timberwolves“ ir išsiuntė jį į Hjustono klubą. Dabar 213 cm ūgio puolėjas laikomas vienu talentingiausių europiečių tarp bendraamžių.

Užaugęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio mokykloje, D-Mo išvyko į Italiją ir 2009-aisiais apsivilko Trevizo „Benetton“ marškinėlius sulaukęs vos 18-os.

„Trevize subrendau tiek kaip žmogus, tiek kaip krepšininkas. Mano komandos draugai Massimo Bulleri ir Sandro Nicevičius buvo paslaugūs ir išmokė daug dalykų apie krepšinį, – prisiminimais dalijosi Motiejūnas, kuris 2008-aisiais tapo Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato naudingiausiu žaidėju. – Jie parodė man kelią, kaip tapti geru profesionalu.“

Po dvejų metų Italijoje Motiejūnas persikėlė į Lenkiją ir tapo „Asseco Prokom“ nariu.

„Stotelė Lenkijoje buvo puiki patirtis, – teigė lietuvis. – Turėjau galimybę žaisti Eurolygoje ir padėjau klubui tapti šalies čempionu.“

Tapęs „Rockets“ nariu, Motiejūnas dabar nori prisidėti prie Hjustono klubo sėkmės.

„Džiaugiuosi atstovaudamas „Rockets“ ekipai, – neslėpė Motiejūnas. – Turime daug talentingų krepšininkų, tokių kaip Jamesas Hardenas, Jeremy Linas ir Omeras Ašikas. Mūsų ateitis – šviesi.

Noriu būti viso projekto dalimi ir žinau, kad galiu būti svarbia komandos dalimi.

Ir dar smagu žinoti, jog vienas mano mėgstamiausių žaidėjų, Luisas Scola, buvo šioje komandoje iki praėjusio sezono.“

Kartu su Toronto „Raptors“ lietuviais Valančiūnu ir Linu Kleiza Motiejūnas savo žaidimu reprezentuoja savo šalį pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje.

„Stengiamės iš visų jėgų norėdami lietuvius versti mumis didžiuotis, – teigė Motiejūnas. – Kartkartėmis bendraujame su Jonu, ir didžiuojuosi matydamas, jog jam puikiai sekasi. Jis labai talentingas.“

Iki Europos čempionato Slovėnijoje likus penkiems mėnesiams, „Rockets“ naujokas pabrėžė norintis būti Lietuvos rinktinės ateities dalimi.

„Labai noriu žaisti nacionalinėje komandoje, bet viskas priklauso nuo trenerio sprendimo ir mano galimybių padėti komandai.

Turime puikią krepšininkų kartą ir ateityje galime pasiekti didžių pergalių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių