D. Motiejūnas viesulu įsiveržė į geriausių NBA naujokų dešimtuką

Donatas Motiejūnas arba D-Mo, kaip jį vadina komandos draugai, buvo man labiausiai patikęs NBA naujokas, Las Vegaso vasaros lygos varžybose, rašo lygos naujokų žaidimą apžvelgiantis NBA.com žurnalistas Drew Packhamas.

22 metų 213 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos pirmą kartą šį sezoną pateko į geriausių lygos naujokų dešimtuką, atsidūrė pagrindiniame NBA.com puslapyje, o pirmamečių žaidimą analizuojantis NBA apžvalgininkas Motiejūnui skyrė visą straipsnį.

Jis pademonstravo, kad gali atakuoti iš toliau, agresyviai (jeigu ne per daug agresyviai) žaidė gindamasis ir itin greitai bėgo iš vienos aikštelės pusės į kitą. Buvau šiek tiek nustebęs, kai jis beveik nerungtyniavo pirmoje sezono dalyje ir marširavo tarp NBDL ir Hjustono, – įspūdžiais apie Motiejūno žaidimą dalijasi Packhamas.

Tačiau „Rockets“ ekipai atlikus mainus, kurie į Hjustoną atvedė Thomasą Robinsoną, Motiejūnas tapo starto penketo žaidėju ir vienu svarbiausių ekipos krepšininkų.

Vienas geriausių dalykų, kalbant apie Motiejūną, yra tai, kad jis sako tai, ką tuo metu galvoja. Las Vegaso vasaros lygoje jis buvo puikios nuotaikos, mielai bendravo su žurnalistais, daug juokėsi ir visuomet sakė tai, ką galvojo. Taigi, kai Motiejūnas sako, kad „niekada nesustos dirbti“, tu juo tiki, – rašo NBA apžvalgininkas.

„Rockets“ išsiuntė Patricką Pattersoną, Cole'ą Aldrichą ir Marcusą Morrisą bei pasitikėjo ketvirtuoju komandos aukštaūgiu Motiejūnu. O lietuvis į šį pasitikėjimą atsakė išties garsiai.

Per pirmąsias trejas starto penkete žaistas rungtynes jis vidutiniškai pelno po 12,7 taško, atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus, aikštelėje praleisdamas po 26,7 minutės. Atrodo, kad Motiejūnas puikiai jaučiasi žaisdamas aukštą puolimo tempo mėgstančioje „Rockets“ ekipoje.

Prieš tapdamas starto penketo nariu D-Mo vidutiniškai rinkdavo po 3,2 taško per pusšeštos minutės. Tokiu ritmu jis žaidė 21 susitikimą.

„Pirmosios kelerios rungtynės buvo sunkios. Šiuo metu bandau pasiekti gerą sportinę formą. Tęsiu darbą treniruoklių salėje, kadangi noriu auginti raumenis. Treniruotės nėra panašios į rungtynes, kuriose visai kitoks greitis, intensyvumas ir raumenų darbas. Dabar man skauda visą kūną, tačiau susigrąžinu sportinę formą“, – sakė Motiejūnas.

Lietuvis pirmą kartą, nuo pasirodymo NBA vasaros lygoje, pateko į geriausių NBA naujokų dešimtuką ir gali kilti dar labiau, jeigu jo žaidimo kreivė Hjustone augs.

Šiame sąraše esantys krepšininkai pretenduoja laimėti geriausio metų naujoko titulą. Valančiūnas po praėjusio mėnesio liko kitų pirmamečių šešėlyje.

Šiuo metu Motiejūnas užima aštuntąją vietą ir lenkia Minesotos „Timberwolves“ gynėją Aleksejų Švedą bei savo komandos draugą Patricką Beverley.

Viesulu į dešimtuką įsiveržęs Motiejūnas iš jo išstūmė Toronto „Raptors“ vidurio puolėją Joną Valančiūną ir Detroito „Pistons“ puolėją Kyle'ą Singlerį.

„Nesu pasiekęs net pusiaukelės, kur noriu atsidurti, – Motiejūnas tvirtino dienraščiui „Houston Cronicle“. – Todėl aš niekuomet nesustosiu dirbti. Stengiuosi tobulėti tiek daug, kiek galiu. Dievas man suteikė dovaną ir aš galiu žaisti krepšinį, todėl nenoriu baigti karjeros galvodamas, kad kažko nepasiekiau.“

NBA naujokų dešimtukas:

1. Damianas Lillardas (Portlando „Trail Blazers“)
2. Bradley Bealas (Vašingtono „Wizards“)
3. Dionas Waitersas (Klivlendo „Cavaliers“)
4. Anthony Davisas (Naujojo Orleano „Hornets“)
5. Maurice‘as Harklessas (Orlando „Magic“)
6. Andrew Nicholsonas (Orlando „Magic“)
7. Andre Drummondas (Detroito „Pistons“)
8. Donatas Motiejūnas (Hjustono „Rockets“)
9. Aleksejus Švedas (Minesotos „Timberwolves“)
10. Patrickas Beverley (Hjustono „Rockets“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių