CSKA lyderiai džiaugiasi Lietuvos sirgaliais

Maskvos CSKA lyderiai Andrejus Kirilenka teigia puikiai besijaučiantis po traumos, o serbas Milošas Teodosičius nekalba apie krepšinio ekspertų jiems žadamą Eurolygos trofėjų.

„20-ą minutę jau darosi sunku lakstyti, tačiau kiekvienose rungtynėse jaučiuosi vis geriau, atsigaunu, skausmo jau nebejaučiu - po VTB rungtynių su „Lietuvos rytu“ kalbėjo po traumos atsigaunantis CSKA puolėjas. – Džiaugiuosi, kad mūsų komanda sugeba demonstruoti puikų komandinį žaidimą. Mūsų tikslas  - pergalės“.

Paklaustas, ar galėtų palyginti NBA susirenkančius sirgalius ir lietuvius, A. Kirilenka nusišypsojo: „Pirmiausia, manau, kad turėtume pasižvalgyti, kas darosi Graikijoje. Štai ten buvo ekstremaliai sunku žaisti. Sirgaliai Vilniuje man nėra staigmena, kadangi CSKA komandą, manau, žino visa Lietuva, kadangi turime du lietuvius žaidėjus ir treniruoja mus, Jonas Kazlauskas“.

Puolėjas pastebėjo, kad sirgaliai ganėtinai jaukiai priėmė ir jį patį. „Manau, kad dėl visko kaltas Europos krepšinio čempionatas, kuriame Rusija tikrai pademonstravo neblogą krepšinį. Sugebėjome šiek tiek įgyti gerbėjų“, - kalbėjo A. Kirilenka.

Jis pastebėjo, kad šiuo metu CSKA žaidimas – artimas tobulam. „Nemanau, kad reikia labai forsuoti ten, kur viskas yra gerai. Žinau, kad mūsų pagrindinė užduotis – būti kur kas stabilesniems negu buvome anksčiau. Nereikia išradinėti dviračio, kartais sugebame sužaisti idealiai, kartais klumpame, bet stengiamės tapti idealiais. Šaunu, kad komanda dabar žaidžia su užsidegimu, turime nuolat pakurstyti degančią ugnį".

Žaidėjas pastebėjo, kad CSKA žaidėjams kartais, iš tiesų, būna sunku žaisti skirtinguose turnyruose. „Sunkiausia yra tai, kad kiekviename turnyre reikia žaisti vis su kitokiu kamuoliu. Tarkime, idealiems snaiperiams tai trukdo. Mums, kurie bėgioja po krepšiu, tai daro mažiau įtakos, bet tokiems kaip „Šiška“ (Ramūnas Šiškauskas, - red. past.) toks kamuolių keitimas – tikras kriminalas“, - juokėsi krepšininkas.

Komandos įžaidėjas M. Teosičius, paklaustas apie ekspertų prognozuojamus Eurolygos titulus teigė, jog apie tai kalbėti dar yra per anksti. „Manau, anksti yra svaigti apie titulus, nes dar laukia nemažai svarbių rungtynių. Jeigu žaisime tokius pačiu ritmu, kokiu žaidžiame dabar, tikiu, kad galime prasibrauti į finalinį ketvertą ir ten siekti pagrindinės pergalės“, - sakė krepšininkas.

Pasak jo, CSKA jėga – tai 15 labai gerų žaidėjų, kurie yra bemaž lygūs vienas kitam. „Manau, kad stipriausioji mūsų pusė yra gynyba ir faktas, kad visada esame pasiryžę kovoti iki paskutinio švilpuko. TOP-16 mūsų laukia dvi komandos iš Turkijos ir graikai. Bus smagu, bus gražios rungtynės, tačiau joms turėsime nemažai ruoštis“, - sakė serbas.

Paklaustas, ką komandai reiškė A. Kirilenkos apsisprendimas likti Maskvos klube ir neišvažiuoti į NBA, M. Teodosičius pasakė atvirai: „Kiekvienas iš mūsų esame laimingi dėl tokio jo apsisprendimo. Manau, kad jis yra 30 proc. visos komandos. Džiugu, kad jis liko komandoje, nes jo patirtis ir tai, ką jis išdarinėja aikštėje yra tiesiog neįkainuojama, - šypsojosi žaidėjas.

Pasidomėjus, ar jis pats yra patenkintas savo žaidimu, M. Teodosičius tik atsiduso: „Svarbiausia, kad laimi komanda, nesu pratęs svarstyti, ar sužaidžiu gerai, ar blogai, svarbiausia, kad padedu komandai laimėti“.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasCSKA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių