C.Semenya ryžosi vėl dalyvauti varžybose

Sausio 22-ąją Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyks lengvosios atletikos varžybų serija „Yellow Pages“, kuriose dalyvaus ir pernai pasaulio čempionate išgarsėjusi bėgikė Caster Semenya.

Po pergalės planetos pirmenybėse C.Semenya kol kas nedalyvavo jokiose Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) varžybose. Iki šiol nežinomos C.Semenya lyties tyrimo išvados, todėl manoma, kad afrikietė - hermafroditas (turi moteriškos ir vyriškos lyties požymių).

IAAF pranešė, kad C.Semenya lyties tyrimo rezultatai nebus viešai paskelbti, jie bus įteikti tik pačiai sportininkei. Lengvaatletės advokatai tvirtina, kad bėgikė ketina kreiptis į teismą ir pateikti ieškinius IAAF, taip pat PAR lengvosios atletikos federacijai, kai kurioms žiniasklaidos priemonėms už padarytą moralinę žalą.

Kilus diskusijoms, kas yra C.Semenya - moteris ar vyras - IAAF ketino suspenduoti lengvaatletę ir netgi atimti iš jos pasaulio čempionato 800 m bėgimo varžybose iškovotą aukso medalį, kol galutinio žodžio netars medicinos ekspertai. Vėliau IAAF pakeitė poziciją: esą C.Semenya lieka ir medalis, ir piniginis prizas, nes atletė nepažeidė jokių taisyklių, tačiau lyties tyrimas privalo būti atliktas.     


Šiame straipsnyje: Semenyaiaaf

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių