Čempionų lygos mūšis: PSG - „Barcelona“ (apžvalga)

Nors šįvakar didžiausias dėmesys skiriamas Miuncheno „Bayern“ ir Turino „Juventus“ komandų dvikovai, ne ką mažiau intriguojančios rungtynės vyks ir Prancūzijoje. Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipa iššūkį meta tituluotajam „Barcelona“ klubui.

Kuo toliau, tuo labiau Paryžiaus „Saint-Germain“ artėja Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybių titulo link. Turnyrinėje lentelėje pirmosios pozicijos niekam neužleidžiantys Carlo Ancelotti auklėtiniai septyniais taškais atitrūko nuo antroje vietoje žygiuojančio Marselio „Olympique“.

Lapkritį sudėtingą laikotarpį išgyvenęs PSG klubas buvo atsidūręs nesėkmių liūne, bet vėliau prancūzų ekipa grįžo į pergalių kelią ir vis labiau tolo nuo artimiausių persekiotojų.

Ambicingajam „Saint-Germain“ klubui skirtingai sekasi kituose vietiniuose frontuose. Jei Prancūzijos taurėje („Coupe de France“) sostinės ekipa pasiekė ketvirtfinalį, kuriame susitiks su „Evian“ vienuolike, tai būtent tame pačiame etape PSG pasirodymą baigė lygos taurėje („Coupe de la Ligue“).

Jei iki šio sezono Čempionų lygos turnyruose nuo „Saint-Germain“ dažniausiai nusisukdavo sėkmė, šį kartą scenarijus – visiškai kitoks. Vos kartą grupės etape pralaimėjęs Portugalijos „Porto“ klubui, PSG ekipa turnyro aštuntfinalyje palaužė Ispanijos „Valencia“ komandos pasipriešinimą.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Sirigu
  • Van der Wiel – Alex – Silva – Maxwell
  • Moura – Verratti – Matuidi – Pastore
  • Ibrahimovič – Lavezzi

Vienas pagrindinių PSG kozirių - Davidas Beckhamas | AFP/Scanpix nuotr.

Komandos naujienos: Po traumos į rikiuotę grįžta Thiago Motta. Marco Veratti ir Zlatanui Ibrahimovičiui panaikintos diskvalifikacijos ir jie taipogi galės grįžti į aikštę. Galima teigti, kad šįvakar Paryžiaus ekipa rungtyniaus kone stipriausios sudėties.

Kuo sunkiau – tuo vieningiau. Turbūt taip būtų galima apibūdinti visą šį „Barcelona“ komandos sezoną. Nepaisant banguoto žaidimo, katalonai užtikrintai pirmauja Ispanijos „La Liga“ čempionate. Didžiausias konkurentas Madrido „Real“ nuo Barselonos miesto ekipos atsilieka net 13-os taškų skirtumu.

Kad ir kaip bebūtų keista, šį sezoną „Barcelona“ „karališkąjį“ klubą įveikė vos kartą. Galbūt prie tokių rezultatų prisidėjo trenerio Tito Vilanovos liga. Pastarasis kurį laiką gydėsi Niujorke (JAV), bet jau šiandien yra pasiruošęs vėl stoti prie savo komandos vairo.

Kitame vietiniame turnyre katalonų sėkmė nelydėjo. Karaliaus taurėje („Copa del Rey“) Barselonos miesto futbolininkai turėjo pripažinti „Real“ klubo pranašumą, kuris ir iškovojo kelialapį į turnyro finalą, kuriame susitiks su Madrido „Atletico“.

„Barcelona“ klubui ne viskas sėkmingai klostosi ir Čempionų lygoje. Grupės etape katalonai netikėtai išvykoje minimaliu rezultatu 1-2 nusileido Glazgo „Celtic“ ekipai. Taip pat „Barca“ privertė sunerimti savo gerbėjus ir turnyro aštuntfinalyje, kai pirmoje akistatoje su „Milan“ pastarajai buvo nusileista rezultatu 0-2. Ispanų komandos laimei, bendras serijos rezultatas baigėsi pergalingu rezultatu 4-2.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Valdés
  • Alves – Piqué – Mascherano – Alba
  • Xavi – Busquets – Iniesta
  • Fàbregas – Messi – Villa

Prie „Barcelona“ klubo prisijungė Ericas Abidalis (dešinėje) | AFP/Scanpix nuotr.

Komandos naujienos: Jei PSG prieš šį mačą rimtų nuostolių nepatyrė, tai „Barcelona“ ekipa šiandienos rungtynėse privalės verstis be Carleso Puyolio, Adriano ir Pedro Rodriguezo.

Komandų tarpusavio rezultatai:

.

Įdomūs faktai:

• Paryžiaus miesto futbolininkai Europos turnyruose savo aikštėje nepralaimi jau 23 rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą jie nesėkmę namie patyrė 2006 metų lapkritį, kai 2-7 nusileido Tel Avivo „Hapoel“ klubui.

• PSG ekipa tikisi antrą kartą istorijoje pasiekti Čempionų lygos pusfinalį. Pirmą kartą tai jiems pavyko padaryti 1994-95 metų sezone, kai taip pat buvo kovojama prieš „Barcelona“. Tąkart bendras dviejų mačų rezultatas buvo 3-2 prancūzų naudai.

• Vienas pagrindinių „Saint-Germain“ žaidėjų, puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius, puikiai išmano „Barcelona“ ekipos žaidimą, nes joje žaidė 2009-10, kuomet per 29 mačus pelnė 16 įvarčių.

• „Barcelona“ futbolininkai per paskutinius devynis mačus išvykoje visuose turnyruose laimėjo vos du.

• Paskutinį kartą katalonai Prancūzijoje lankėsi, kai 2008-09 metų sezone su Liono „Olympique“ klubu Čempionų lygoje aštuntfinalyje sužaidė lygiosiomis 1-1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių