Čempionų lygos finale - „Inter“ ir „Bayern“

Gegužės 22 dieną Madride Europos futbolo klubų Čempionų lygos turnyro finale žais Miuncheno „Bayern“ ir Milano „Inter“ komandos.

Tai paaiškėjo po trečiadienį Ispanijoje įvykusių atsakomųjų Čempionų lygos pusfinalio rungtynių, kuriose praėjusio sezono taurės savininkė „Barcelona“ savo aikštėje 1:0 (0:0) įveikė „Inter“ ekipą. Vienintelį susitikimo įvartį trečiadienį įmušė Gerardas Pique (84 min.), o „Inter“ vienuolikė beveik pusantro kėlinio žaidė be pašalinto iš aikštės Thiago Mottos (28 min.). Bendrą pergalę „Inter“ futbolininkams garantavo prieš savaitę namuose laimėtas susitikimas rezultatu 3:1.

Tai bus penktasis „Inter“ klubo finalinis mačas prestižiškiausiame Europos futbolo turnyre. 1964 ir 1965 metais Milano komandai pavyko iškovoti tada dar Europos čempionų taurės turnyro taurę, o 1967 ir 1972 metais jie pralaimėjo finale.

„Tai maloniausias pralaimėjimas mano gyvenime. Žaisti su „Barselona“ pilna sudėtimi - sunku, o ką kalbėti, jei tenka rungtyniauti mažumoje? Todėl mūsų pasiekimas - istorinis. Gaila, kad aš pats negalėjau žaisti šio mačo. Žinoma, būčiau atrodęs klaikiai, tačiau kovojęs taip, lyg mirčiau aikštėje, kaip kad mano futbolininkai“, - po varžybų kalbėjo „Inter“ vyriausiasis treneris Jose Mourinho.

„Pusfinaliuose daug ką lemia smulkios detalės. Praėjusį sezoną jos buvo palankios mums, šį kartą - varžovams. Sunku žaisti su komanda, kurioje devyni žaidėjai ginasi savo baudos aikštelėje. Kartais net atakuoti sudėtingiau, nei gintis. Mes padarėme viską, ką galėjome, tačiau „Inter“ gynyba buvo pranašesnė“, - teigė „Barselona“ strategas Josepas Guardiola.

„Bayern“ antradienį atsakomosiose rungtynėse svečiuose 3:0 (1:0) sutriuškino Liono „Olympique“ ir į pajėgiausių Senojo žemyno klubų turnyro finalą pateko po devynerių metų pertraukos. Pirmąsias rungtynes praėjusią savaitę savo aikštėje „Bayern“ futbolininkai laimėjo 1:0.

Keturiskart (1974, 1975, 1976, 2001) pajėgiausia Europos komanda tapusiai „Bayern“ vienuolikei tai bus aštuntasis finalas. Trissyk - 1982, 1987 ir 1999 metais - Vokietijos klubas turėjo pripažinti varžovų pranašumą.


Šiame straipsnyje: InterBayernBarcelona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių