Čempionų lyga: ar senas arklys nesugadins vagos ypatingajam?

 

 

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje bus sužaistos dar dvi ketvirtfinalio rungtynės. Vienose iš jų santykius aiškinsis Madrido „Real“ ir Stambulo „Galatasaray“ klubai. Žiemą pasistiprinę turkai sieks „įkasti“ Ispanijos ekipai ir išvykoje pakovoti dėl teigiamo rezultato.

Panašu, kad šį sezoną Madrido „Real“ ekipa jau susitaikė su antrąja pozicija Ispanijos „La Liga“ čempionate. Pirmoje pozicijoje užtikrintai žygiuojanti „Barcelona“ trenerio Jose Mourinho auklėtiniams darosi vis sunkiau pavejama, o turų vis mažėja.

Katalonų klubas nuo „Real“ atitrūko solidžia 13-os taškų persvara, bet šį sezoną, komandų tarpusavio akistatose, pranašesnis buvo „karališkasis“ klubas. Nepaisant prarastų taškų, šalies čempionate „Barca“ sostinės komandos neįveikė nė karto.

„Real“ ekipos gerbėjai su nekantrumu laukia gegužės mėnesio, kai Karaliaus taurės finale („Copa del Rey“) akis į akį susitiks minėtasis „karališkasis“ klubas ir Madrido „Atletico“. Šiame turnyre sostinės komanda taip pat įveikė „Barcelona“ ir pastarąją eliminavo iš tolimesnių kovų.

Praėjusių metų UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyvis taipogi neužtikrintai sezoną pradėjo ir Čempionų lygos turnyre. Nors „Real“ ekipa grupėje užėmė vos antrąją poziciją, aštuntfinalyje buvo įveiktas grėsmingasis „Manchester United“.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Lopez
  • Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao
  • Khedira, Alonso
  • Di Maria, Ozil, Ronaldo
  • Benzema

Komandos naujienos: Prieš šį susitikimą „Real“ nuostolių nepatyrė. Rungtynėms pasiruošę visi futbolininkai. Tiesa, veikiausiai „karališkojo“ klubo vartus saugos ne Ikeras Casillasas, o Diego Lopezas.

Madrido ekipos gerbėjai tikisi puikaus C.Ronaldo žaidimo | Reuters/Scanpix nuotr..

Nacionalinėse pirmenybėse Stambulo „Galatasaray“ ekipa rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje, už savo nugaros palikdama artimiausią persekiotoją to paties miesto „Fenerbahce“ klubą.

Žiemą Didier Drogba ir Wesley Sneijderį įsigiję turkai demonstruoja vis geresnę sportinę formą, todėl Turkijos „Super Lig“ pirmenybėse komanda darosi vis sunkiau sustabdoma.

Kitame vietiniame fronte, Turkijos taurėje, savo pasirodymą „Galatasaray“ klubas jau baigė. Kiek netikėtai į pagrindinį etapą nepatekę stambuliečiai lemiamoje akistatoje minimaliu rezultatu 1-2 nusileido „1461 Trabzon“ komandai.

Dviem pralaimėjimais sezoną Čempionų lygoje pradėjusi Stambulo ekipa sugebėjo atsitiesti ir demonstruoti pavydėtiną sportinę formą. Po paskutinio pralaimėjimo 2012 metų, spalio antrąją dieną Bragos „Sporting“ komandai, turkai nepralaimi jau šešių rungtynių paeiliui.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Muslera
  • Eboue, Semih, Nounkeu, Riera
  • Altintop, Melo, Selcuk
  • Sneijder
  • Drogba, Burak

Komandos naujienos: Rungtynėse su „Real“ aikštėje nepasirodys vienintelis Tomašas Ujfaluši, kuris gydosi patirtą kelio traumą.

Vienas pagrindinių Stambulo lyderių - D.Drogba | Reuters/Scanpix nuotr.

* - rezultatai pateikiami nuo naujausio iki seniausio

Įdomūs faktai:

- „Real“ klubas visuose turnyruose, „Santiago Bernabeu“ stadione, neįveikiamas jau 37 rungtynes iš eilės. Iškovota 30 pergalių ir septynis kartus sužaista lygiosiomis.

- Tarptautiniuose turnyruose „Real“ treniruojant Jose Mourinho, namuose ekipa patyrė vos vieną nesėkmę ir iškovojo 13 pergalių.

- Europos turnyruose „Galatasaray“ iš pastarųjų 18 žaistų rungtynių išvykoje laimėjo net dešimt, o pralaimėjo vos du kartus.

- 2000-2001 metų sezone „Galatasaray“ įveikė „Real“ klubą tiek namuose, tiek išvykoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių