Čempionų lyga: ar „Juventus“ pajėgus panaikinti „Bayern“ persvarą?

Pirmose UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse skaudų pralaimėjimą patyrusi Turino „Juventus“ ekipa, atsakomajame mače sieks Miuncheno „Bayern“ klubui atsirevanšuoti ir įrodyti, kad šį sezoną jai namų sienos padėjo įveikti ne vieną pajėgų varžovą.

.

 

Kaip „Barcelona“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ klubai, taip pat užtikrintai nacionalinėse pirmenybėse jaučiasi ir Turino „Juventus“ ekipa. Trenerio Antonio Conte auklėtiniai nuo antroje pozicijoje esančio „Napoli“ turi devynių taškų atotrūkį ir sėkmingai rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Praėjusį šeštadienį „Juve“ tik po nelengvos ir varginančios kovos minimaliu rezultatu 2-1 palaužė lygos autsaiderę „Pescara“ vienuolikę, kuri su turiniečiais kovėsi iki pat finalinio mačo arbitro švilpuko.

Italijos taurėje („Coppa Italia“) savo pasirodymą Turino klubas jau baigė. „Juventus“ turnyro pusfinalyje bendru serijos rezultatu 2-3 nusileido Romos „Lazio“ ekipai.

Panašu, kad „Juventus“ skaičiuoja paskutines valandas Čempionų lygoje. Nors niekas nesiginčija, kad savo tvirtovėje Turino klubas yra neįveikiamas, praėjusią savaitę išvykoje patirta nesėkmė prieš „Bayern“ 2-0 gero Turino komandai nežada.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Buffon
  • Bonucci – Barzagli – Chiellini
  • Padoin – Pogba – Pirlo – Marchisio – Peluso
  • Vučinič – Quagliarella

Turino ekipa rimtai ruošiasi atsakomajai dvikovai | LaPresse/Scanpix nuotr.

Komandos naujienos: „Juventus“ privalės verstis be Stephano Lichtsteinerio ir Arturo Vidalio, kurie pirmoje akistatoje su „Bayern“ užsidirbo antras geltonas korteles. Susitikimą taip pat praleis ir Sebastianas Giovinco, kuris gydosi patirtą traumą.


 

.

 

Praėjusį savaitgalį Vokietijos „Bundesliga“ titulą užsitikrinusi Miuncheno „Bayern“ ekipa dabar gali didesnį dėmesį skirti kitiems turnyrams. Šeštadienį bavarai išvykoje minimaliu rezultatu 1-0 įveikė Frankfurto „Eintracht“, todėl šis rezultatas garantavo Juppo Heynckeso kariaunai pirmenybių auksą.

„Bayern“ klubas antroje vietoje esančiai Dortmundo „Borussia“ ekipai nepaliko net teorinių vilčių ir iki čempionato pabaigos likus šešiems turams Bavarijos komandą ir trenerio Jurgeno Kloppo auklėtinius skiria 20 taškų.

Bavarija vis dar sėkmingai varžosi ir kitame Vokietijos fronte – taurėje (DFB Pokal). Jau kitą savaitę turnyro pusfinalyje, savo žiūrovų akivaizdoje, „Bayern“ susikaus su „Wolfsburg“ vienuolike.

Miuncheno komandai kol kas viskas sėkmingai klostosi ir Čempionų lygoje. Turnyro ketvirtfinalyje, pirmoje akistatoje su „Juventus“, bavarai šventė užtikrintą pergalę, todėl vokiečių klubui belieka atsilaikyti išvykoje ir jiems vieta turnyro pusfinalyje bus garantuota.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Neuer
  • Lahm – Van Buyten – Dante – Alaba
  • Martinez – Schweinsteiger
  • Robben – Muller – Ribery

Miuncheno ekipa lieja prakaitą treniruotėse | AFP/Scanpix nuotr.

Komandos naujienos: Po diskvalifikacijos į rikiuotę grįžta Javi Martinezas, tuo tarpu pirmoje komandų akistatoje traumą patyręs Toni Kroosas privalės praleisti atsakomąsias rungtynes.

.

Įdomūs faktai:

- Praėjusią savaitę „Bayern“ klubui pralaimėjusi „Juventus“ ekipa, Čempionų lygoje patyrė pirmą nesėkmę po 18 nepralaimėtų rungtynių.

- „Juventus“ savo stadione nepralaimi jau penkių rungtynių iš eilės. Tai tik patvirtina faktą, kad bavarų laukia nelengvos rungtynės.

- Praėjusį savaitgalį „Bayern“ Vokietijoje užsitikrino šalies Čempionų titulą. Miuncheno ekipa minimaliu rezultatu 1-0 įveikė Frankfurto „Eintracht“.

- Nuo 2013 metų „Bayern“, per sužaistas 15 rungtynių, iškovojo 14 pergalių ir patyrė vos vieną pralaimėjimą Čempionų lygos aštuntfinalyje Londono „Arsenal“ klubui.

Pirmosios komandų rungtynės:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių