Čempionai – tie, kurie pralaimėjo nugalėtojams?

Šalies Lotynų Amerikos (LA) sportinių šokių čempionatą laimėjo pora, kuri, kaip spėliota, viršūnę galėjo pasiekti padedama įtakingų asmenų.

Ukmergėje surengto LA čempionato aukso medalius iškovojo Vilniaus „Ratuto“ klubo duetas – 2010-ųjų Lietuvos jaunimo čempionai Jokūbas Venckus ir Jomantė Dapkevičiūtė.

Prieš varžybas buvo pasklidusios kalbos, kad šios poros sėkme gali būti suinteresuotas „Ratuto“ klubo įkūrėjas ir treneris, Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) viceprezidentas Virginijus Visockas.

„Natūralu, kad prieš kiekvienas varžybas pasipila spėlionės. Manau, čempionatas bus įdomus, nes turime kelias lygiavertes poras, naujų duetų. Kai nėra aiškaus lyderio, dažniausiai geriausias būna tas, kuris pralaimi“, – pirmenybių išvakarėse kalbėjo V.Visockas.

Pagrindiniai vilniečių konkurentai buvo Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ atstovai – Gediminas Grigonis ir Sandra Kniazevičiūtė, Valerijus ir Olga Osadčenkos bei Rihardas Eglitis ir Eglė Straleckaitė. Vengdamas galimų spekuliacijų, vienas „Sūkurio“ vadovų ir trenerių, LSŠF garbės prezidentas Česlovas Norvaiša nusprendė nedalyvauti šių pirmenybių teisėjų štabo darbe.

V.Visockas liko toliau eiti LA šokių čempionato direktoriaus pareigas. Be to, tarp šokėjus vertinusių arbitrų buvo ir Eglė Visockaitė – V.Visocko dukra, viena „Ratuto“ klubo trenerių, nors LSŠF generalinė sekretorė Vida Kanišauskienė užtikrino, kad teisėjų sąrašas buvo įdėmiai peržiūrėtas, kad nekiltų jokių užkulisinių interpretacijų.

Sportiniai šokiai, kaip ir dailusis čiuožimas, išsiskiria subjektyvumu. Ir šokėjai, ir treneriai pripažįsta, kad teisėjų vertinimams įtakos tebeturi povandeninės srovės – įtakingi šokėjų užnugariai, galiausiai – net kolegiškos simpatijos ar antipatijos.

Sidabro medalius Ukmergėje iškovojo G.Grigonis ir S.Kniazevičiūtė, bronzos – Vilniaus šokių studijos „Kandela“ atstovai Liudas Tamulaitis ir Mona Vinklerytė („Kandelos“ įkūrėjas yra buvęs ilgametis E.Visockaitės partneris Andrius Kandelis – aut. past.).

Finale taip pat šoko Jonas Kazlauskas ir Jasmine Whitney Chan („Ratuto“, 4-a vieta), V. ir O.Osadčenkos (5-a vieta) bei R.Eglitis ir E.Straleckaitė (6-a vieta).


Šiame straipsnyje: sportiniai šokiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugnius

Ugnius portretas
nu jo smagumėlis......

Jurga

Jurga portretas
Normalu... Kiekvienas treneris suinteresuotas savo komandos (poros) pergale. Kaip gi gali būti kitaip. Mano manymu laimėjo geriausi.

mirka

mirka portretas
kiekvienas turi savo nuomone,kas geresni
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių