Čekijos rinktinė nusitaikė į antrąją vietą

Šįvakar laimėję prieš Lietuvos rinktinę Kaune, Čekijos futbolininkai dar gali pakilti į antrąją vietą grupėje. Tai jiems leistų toliau kovoti dėl patekimo į Europos futbolo čempionatą.

Penktadienį žaisdami Prahoje jie pralaimėjo Ispanijai rezultatu 0:2. Likus sužaisti po vienerias rungtynes, škotai turi 11 taškų, čekai - vienu mažiau. Šiandien, norint aplenkti „mėlynuosius“ iš Britų salų, čekams reikia iškovoti 3 taškus kovoje su lietuviais. Taip pat, jiems reikia tikėtis škotų nesėkmės rungtynėse su ispanais.

Be to, Čekijos rinktinė turi ir kitokios motyvacijos - atsirevačuoti lietuviams už pralaimėjimą 0:1 namuose praeitų metų rugsėjį. Tuomet, 25-ąją minutę Darvydas Šernas, tarsi prisiminęs, kad vilki marškinėliais, pažymėtais 10-uoju numeriu, pelnė įvartį galva „Zinedine'o Zidane'o stiliumi“ (video: 1'40"). Po šio smūgio čekai tose rungtynėse taip ir neatsigavo.

Lietuvių galimybes sėkmingai baigti atranką itin apsunkina kelių svarbių žaidėjų netektys. Diskvalifikuoti Edgaras Česnauskis ir Deividas Šemberas, traumuotas puolimo lyderis Tomas Danilevičius.

„Turime susikoncentruoti“, - sakė Čekijos rinktinės puolėjas Tomašas Pekhartas. „Tiesiog turime laimėti prieš Lietuvą. Galvojame apie rungtynes, mūsų nepatenkins joks kitas rezultatas, išskyrus pergalę. Tikėjomės gauti taškų rungtynėse su Ispanija, tačiau nepavyko. Jeigu norime žengti toliau, turime laimėti prieš Lietuvą“, - pridūrė jis.

Kalbėdamas apie rungtynes su ispanais, čekų gynėjas Tomašas Sivokas teigė, kad jo komandai buvo labai sunku pasipriešinti Ispanijai. „Jie yra neįtikėtini. Žinome, kaip gerai jie žaidžia. Neturėjome jokių šansų. Privalėjome atiduoti 150 procentų pastangų ir tikėtis sėkmės. Tai viskas, ką galima padaryti. Jeigu norėtume su jais žaisti atvirą futbolą - neturėtume jokių šansų“, - dėstė gynėjas.

Tuo tarpu, T.Pekhartas pralaimėjimą lietuviams prieš metus vertina ramiai. „Tai buvo atrankos pradžia. Mes neįmušėme baudinio, o jie įmušė mums. Lietuviams tame mače sekėsi. Tačiau, mes žaidžiame kokybišką futbolą. Nepavyko jo pademostruoti rungtynėse su ispanais. Vis dėlto, žaisti su jais yra praktiškai visai kita sporto šaka. Tikimės, kad mums labiau pasiseks rungtynėse su Lietuva. Tikimės laimėti ir likti turnyre“, - sakė čekų puolėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Be to, Čekijos rinktinė turi ir kitokios motyvacijos - atsirevačuoti lietuviams už pralaimėjimą 0:1 namuose praeitų metų rugsėjį. Vėl klaida straipsnyje. Nors ir kvailam aišku, kad lietuviai pralaimės, nes neturi jokių šansų šiose rungtynėse, bet vistik įdomu, kodėl nieko nėra selbiama, ką apie būsimas rungtynes galvoja Lietuvos rinktinės treneris ar kapitonas?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių