Čekai žada įrodyti, kad yra didi komanda

Portugalijos nacionalinę rinktinę treniruojantis brazilas Luizas Filipe Scolaris neslėpė džiaugsmo po antrųjų laimėtų Euro2008 rungtynių, kurios praktiškai garantavo komandai vietą turnyro ketvirtfinalyje.

„Didžiuojuos savo komanda, kadangi šiandien įvykdėme savo tikslą ir praktiškai užsitikrinome vietą ketvirtfinalyje. Ankstesniuose turnyruose patys sau pridarydavome sunkumų. Tačiau šiemet kiek perorganizavome ekipą ir tai pasiteisino", - po rungtynių kalbėjo treneris, pranešė ivartis.lt.

„Šiais metais buvo ir sunkių akimirkų, tačiau džiaugiuosi, kad dabar jau žaidžiame kaip vieninga komanda. Labai smagu matyti žaidėjus, kurie savo geriausią formą pasiekė ne sezono viduryje, o tada, kai to labiausiai reikia", - džiaugėsi būsimas Londono „Chelsea" vairininkas.

„Atidavėme visas jėgas kovodami dėl pergalės ir laimėjome pelnytai. Nors praktiškai jau esame ketvirtfinalyje, paskutinėse grupės rungtynėse nesirengiame užsidaryti gynyboje. Į turnyrą atvykome su tikslu laimėti visas rungtynes", - ambicijų neslėpė brazilas.

Po vakarykščio pralaimėjimo portugalams Čekijos nacionalinę komandą treniruojantis Karelas Bruckneris pagyrė savo auklėtinius už gražų žaidimą, tačiau pripažino, kad nusileido labai talentingai ekipai, kuri beveik tobulai žaidžia kontratakuodama, rašo ivartis.lt.

 „Didžiąją rungtynių dalį žaidėme labai gerai, tačiau pralaimėjome labai talentingai komandai, kuri sužaidė ypač geras rungtynes. Lyginant laimėtas rungtynes su šveicarais, padariau startinėje sudėtyje du keitimus ir tai buvo gana pragmatikas sprendimas. Aikštėje turėjome du naujus žaidėjus ir manau, jog jie žaidė labai gerai", - teigė treneris.

 „Kai kurie futbolininkai šiandien sužaidė geriau nei pirmosiose rungtynėse, tačiau turime pripažinti, jog nusileidome stipresnei komandai. Džiaugiuosi, jog pirmajame kėlinyje parodėme, jog esame didi komanda - tiek atakuodami, tiek gindamiesi. Šiandien jau susikūrėme žymiai daugiau progų, epizodais žaidėme iš tiesų gerą futbolą", - kalbėjo K.Bruckneris.

 „Milanas Barošas jau 2004-aisiais įrodė, kad yra aukščiausios klasės futbolininkas. Šiandienos mačas tai tik patvirtino. Gaila tik dėl to, kad antrajame kėlinyje mūsų keli žaidėjai pavargo. O tuo metu Portugalija pradėjo žaisti beveik tobulą kontratakuojantį futbolą. Iš gynybos į puolimą jie pereidavo labai greitai. Noriu pasveikintu varžovus su puikiu žaidimu bei iškovota pergale. Tačiau taip pat galiu pažadėti, kad trečiosioms grupės rungtynėms būsime puikiai pasiruošę", - sakė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių