Čečėnais pasijutę Maciai grasina milžinišku ieškiniu Eurolygai

Broliai Maciai ne juokais pyktelėjo ant Eurolygos ir sporto medijos giganto „Eurosport“. Lietuvišką pasą turintys dvyniai už šmeižtą tikisi prisiteisti nemenką sumą ir ją paaukoti labdarai.

Gali reikalauti 300 tūkst. eurų kompensacijos

Kad brolių ketinimai rimti, pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje patvirtino ir jų advokatas iš Latvijos.

Maciai reikalauja, kad Eurolygos turnyro organizatoriai panaikintų jiems skirtą draudimą iki gyvos galvos patekti į šio turnyro rungtynes. Priešingu atveju broliai Maciai grasina kreiptis į teismą Latvijoje ir reikalauti 300 tūkst. eurų kompensacijos. Bendra jų ieškinio suma, įskaitant ir Eurosport kanalą, gali siekti net 620 tūkst. eurų.

„Iš esmės mes paruošėme du ieškinius. Vienas ieškinys – prieš Eurolygą iš abiejų brolių pusės ir vienas ieškinys prie Eurosport iš Normundo pusės“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė broliams Maciams atstovaujančios Latvijos advokatų kontoros „VARUL“ atstovas Kasparas Freimanis.

„Ieškiniais siekiama užtikrinti galimybę abiems jiems dalyvauti Eurolygos organizuojamose krepšinio rungtynėse, atsiimti klaidinančius pareiškimus apie Normundą kaip smurtautoją. Mes turime lietuvių sprendimą, skelbiantį, jog jis visiškai nekaltas ir nedalyvavo prievartiniuose veiksmuose per rungtynes ar po jų. Kokie šansai laimėti bylą? Bent jau Normundo atveju, tikimybė laimėti yra 99 procentai, nes jis visiškai nekaltas“, – kalbėo Macių advokatas.

Pasak jo, praėjusį penktadienį Eurolygai ir sporto kanalui „Eurosport“ yra išsiųsti laiškai su Macių reikalavimais, o nesulaukus atsakymo ar į reikalavimus neatsižvelgus, bus kreiptasi į teismą.

„Mes prašome jų atsakyti per penkias darbo dienas, bet, žinoma, protinga būtų palaukti mėnesį. Jei jie neatsakys, mes per mėnesį pateiksime ieškinį Latvijoje“, – teigė K.Freimanis.

Jaučiasi lyg čečėnų teroristai

„Jaučiuosi labai apšmeižtas. Man labai skauda širdį dėl to, kad klesti tokia neteisybė. Juk niekas nemušė jokių apsauginių. Labai noriu, kad laimėtume šią bylą. Nesakau, kad tai bus lengvas kelias. Bet mes eisime iki galo. Galimai priteistas lėšas paaukosime labdarai. Turime daug sumanymų. Vienas iš projektų gali vadintis „Braliukų fondas“, – teigė Normundas.

Reabilituotis siekiantys broliai teigė nesuprantantys „Real“ ekipos veiksmų.

„Mus per „Eurosport“ televiziją parodė kaip čečėnų teroristus iš Bostono. Mums norisi laimėti tiek prieš Eurolygą, tiek „Eurosport“. Negalima daryti toli siekiančių apibendrinimų iš vieno nevykusio reportažo. Manau, po incidento „Real“ ekipa jau lėktuve pradėjo kurti planus, kaip mums atkeršyti. Ant jų pykčio nelaikome, tačiau norime, kad teisybė būtų atstatyta", - pasakojo N. Macius.

- Kaip po rungtynių Kaune pasikeitė jūsų santykiai su krepšininkais? - paklausėme Normundo.

- Gerai sutariame su broliais Lavrinovičiais, Mindaugu Kuzminsku. Jaučiame, kad Adas Juškevičius ir kiti yra už mus. Asmenine žinute palaikymą išreiškė ir Jonas Valančiūnas. Man labai patinka Martynas Pocius, tačiau šioje situacijoje jis persistengė duodamas parodymus ir pasakodamas kaip viskas neva vyko. Jis tiesiog padarė taip, kad jo komandai būtų geriau.

- Bandėte atsiprašyti „Real“ klubo ar Rudy Fernadezo?

- Tiesioginio kontakto neturėjome. Bendravome per tarpininkus. Jie pasirodė keisti ir pripažino tik savo tiesą. Pripažįstam, mano brolis (Nauris – red. pastaba) kaltas. Tačiau jie nesugeba įvardinti savo kaltės. Bepigu gauti mažą baudelę, kuri jų mąstais prilygsta prabangiai vakariene (R. Fernadezas buvo nubaustas 3,5 tūkst. eurų bauda už tai, kad rungtynėse Madrie provokavo Paulių Jankūną). Kartą sumoka ir žaidžia toliau. Jei Rudy žaistų NBA, viskas būtų kitaip. Mes savo atsiėmėme su kaupu. Dabar laikas atsiimti jiems.

R. Fernandezą po Eurolygos rungtynių Kauno „Žalgirio“ arenoje užsipuolęs Nauris pripažįsta savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi „Deja, laiko atgal atsukti negalime. Aš suklydau, tačiau mums skirtos nuobaudos yra nelogiškos“, – spaudos konferencijoje teigė N. Macius.

Kovo 7-ąją po „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ dvikovos Nauris Macis įsivėlė į konfliktą su Rudy Fernandezu. Netrukus apsaugininkai panaudojo elektrošoką, tad Naurio brolis Normundas bandė išskirti konfliktavusias puses. Toks jo elgesys buvo interpretuotas kaip piktybinis elgesys. Maciai nuo Eurolygos sulaukė griežtų sankcijų. Dvyniams visą gyvenimą uždrausta lankytis visose Eurolygos ir Europos taurės varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
ĮSISVAJOJO

GVS

GVS portretas
Eurolyga aisku labai persude su nuobauda broliam ir Zalgiriui,tai gerai,kad Maciai nenuleido ranku ir gyna savo teises,tik ta reikejo protingiau atlikti,R.F. vel toliau dirba savo juoda darba,per rungtynes idejes i kase priesininku varzovui griebe uz galvos ir peciu,kupruota tik grabas islygins,neteisinu broliu, Realo prezidentas,turetu paziureti,ka istikro jo klubo zaidejai daro aiksteje......,o ne mieguoti per rungtynes.

siaubas..visiskai pasimeciau

siaubas..visiskai pasimeciau portretas
nors foto nedetu tu nevisprociu....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių