C. Laszlo: labai gaila, kad A.Rimkevičius nežaidžia Edinburgo „Hearts"

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio Čabos Laslo (Csaba Laszlo) atostogos artėja prie pabaigos. Jau šį antradienį 48-erių futbolo specialistas grįžta į Vilnių. Tiesa, net ir atostogaudamas Č.Laslas Lietuvos rinktinės reikalų neapleido.

"Žaidimas rinktinėje - tai unikalus šansas pademonstruoti savo sugebėjimus aukšto lygio varžybose. Todėl ir noriu, kad futbolininkai suprastų bei patikėtų, jog, atiduodami visas jėgas mačuose už rinktinę, jie gali padaryti sau didelę paslaugą„, - “Sporto pasauliui" kalbėjo specialistas.

„Šiuo metu aš labai laukiu žinių apie kitus rinktinės puolėjus - Tadą Labuką ir Artūrą Rimkevičių. Man apmaudu, kad Artūras negalėjo pasirašyti sutarties su Edinburgo „Hearts“ ekipa. Prieš Kalėdas kalbėjausi su komandos atstovais, visi sutartinai tvirtino, kad A.Rimkevičiaus darbas treniruotėse patiko komandos treneriui. Nežinau, ar jis jau surado naują klubą, bet man, kaip rinktinės vyriausiajam treneriui, labai svarbu, kad visi žaidėjai turėtų stabilias darbo vietas ir nuolat žaistų pagrindinėse komandų sudėtyse.“

Strategas taip pat nerimavo dėl M. Stankevičiaus, - "šiam gynėjui jau 31-eri, manau, pats laikas žaisti, o ne sėdėti ant suolo. Mano planuose jis vaidina labai svarbų vaidmenį. Manau, kad jis turėtų būti vienu iš rinktinės lyderių. Jis tikrai gali juo būti, bet jam reikia susigrąžinti gerą sportinę formą. O tai padaryti galima tik reguliariai žaidžiant klube. Todėl aš jam sakiau, kad turėtų mažiau galvoti apie pinigus, sutarties dydį, bet daugiau - apie patį futbolą. Neabejoju, kad jis mane suprato.

Cs. Laszlo pasidalijo artimiausiais rinktinės planais: "Turėjome pasiūlymų sužaisti draugiškas rungtynes vasario mėnesį. Galėjome žaisti svečiuose su Rumunija arba su Venesuelos rinktine Majamyje. Bet apsvarstęs visus argumentus, nusprendžiau, kad vasarį blaškytis po pasaulį dėl vienų rungtynių nėra geras sprendimas.Todėl nusprendžiau, kad vasario mėnesį mes surengsime treniruočių stovyklą Marijampolėje, sužaisime kontrolines rungtynes su jaunimo rinktine ir taip nuosekliai ruošimės kovo pabaigoje įvyksiančioms oficialioms rungtynėms su Slovakija", - teigė vengras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių