B.Tanjevičius: turėtume laimėti medalius... nors nežinau

Į planetos pirmenybių pusfinalį iškopusios Turkijos rinktinės strategas Bogdanas Tanjevičius neslepia, kad sėkmingas žaidimas užaugino komandos apetitą.

Ketvirtfinalyje įspūdingai pataikę turkai sutriuškino Slovėnijos ekipą 95:68.

"Anksčiau sakiau, kad pusfinalis būtų puikus pasiekimas. Bet apetitas kyla bevalgant. Žinoma, turime siekti savo tikslų žingsnis po žingsnio, o ne pradėti dabar galvoti apie medalius. Vis dėlto tikiu, kad kurios nors spalvos apdovanojimus laimėsime... nors nežinau, - šyptelėjo B.Tanjevičius. - pusfinalyje mūsų laukia ypač sunkus varžovas - Serbija. Nemanau, kad mes turime kokių nors pranašumų prieš serbus. Žaviuosi treneriu Dušanu Ivkovičiumi, kuris sugeba panaudoti devynis jaunus krepšininkus. Jis - maestro."

Kalbėdamas apie ketvirtfinalio mačą, be pralaimėjimų žengiančių turkų vyriausiasis treneris tvirtino negalintis sugalvoti nei vieno priekaišto savo auklėtiniams: "Tai buvo geriausios mūsų rungtynės čempionate. Vaikinai buvo tiesiog fantastiški."

Slovėnijos rinktinės vairininkas Mehmedas Bečirovičius pripažino varžovų pranašumą: "Neturėjome jokių šansų jau po dviejų kėlinių."

"Fanai labai padėjo turkams, bet, kalbant atvirai, jie būtų laimėję net jei rungtynės būtų vykusios neutralioje aikštėje", - pridėjo Slovėnijos ekipos puolėjas Boštjanas Nachbaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių