BBL taurė - „Žalgiriui“ (papildyta trenerių komentarais)

Baltijos vyrų krepšinio lygos (BBL) taurės turnyro finale šeštadienį - sezono preliudija. Vėl akis į akį susitiko amžini varžovai - Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Startas. Tik išmetus pirmąjį ginčo kamuolį sporto halės E tribūnos sirgaliai pareikalavo dėmesio sau - jie į aikštę paleido daugybę popierinių juostų ir konfeti. Tuo pačiu metu jie iškėlė plakatą: „Galiu gyventi be“ ir plakatus, be ko jie gali gyventi. Tarp jų buvo ir „Lietuvos rytas“. Po kelių minučių šią vaizdo medžiagą pakeitė kita: „Bet negaliu gyventi be „Žalgirio“. Dėl šio sirgalių prisistatymo rungtynes teko trumpam sustabdyti.

Rungtynės. Taškų sąskaitą atidarė Marcusas Brownas, pataikęs pirmąjį tritaškį. Į jį tuo pačiu atsakė ir Steponas Babrauskas. 7-ąją min. buvo pirmasis kauniečių bandymas spurtuoti - 11:8, tačiau kitą atkarpą vilniečiai laimėjo 7:0 ir persvėrė rezultatą 15:11, o pasibaigus pirmajam kėliniui jie pirmavo 21:17.

Antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ per dvi atakas panaikino deficitą, o per tris pirmąsias minutes įmetęs 13 taškų, išsiveržė į priekį 30:25. Rimas Kurtinaitis įsibėgėjančius varžovus bandė sustabdyti minutės pertraukėle, tačiau po jos žalgiriečiai dar padidino persvarą - 35:27, o po ilsėtis komandos išėjo jiems pirmaujant 45:37. "Žalgiris" antrąjį ketvirtį laimėjo 28:16. Vilniečiai pirmoje žaidimo pusėje prametė 9 baudas.

Po pertraukos M.Brownas vėl pirmasis pelnė taškus ir pirmą kartą padidino komandos persvarą iki dviženklės (47:37), o Mantas Kalnietis tritaškiu ją netrukus padidino iki 13 taškų - 50:37.

Vilniaus ekipos žaidėjai susigriebė ir 26-ąją min. priartėjo iki 53:57. Itin naudingai žaidęs „Žalgirio“ legionierius Travisas Watsonas prasižengė ketvirtąjį kartą ir treneriai buvo priversti jį pakeisti. Kova užvirė iš naujo, aistros pradėjo kaisti. Technine pražanga buvo nubaustas Vilniaus komandos legionierius Milko Bjelica, susistumdė Tadas Klimavičius ir Artūras Jomantas. Po 30 žaidimo minučių lygu – 61:61.

Ketvirtojo pradžioje žalgiriečiai susigrąžino nedidelį pranašumą – 65:61. 36-ąją min. po ilgos pertraukos vėl į priekį išsiveržė „Lietuvos rytas“ – 69:68. Nuo šios akimirkos kova vyko taškas į tašką. Likus 40 sek. Dainius Šalenga dviem baudų metimais padidino „Žalgirio“ persvarą iki 79:76. D.Zavackas atsako taikliu metimu ir kitos atakos metu vėl prie baudų metimo stojo D.Šalenga. Jo ranka nesudrebėjo. Likus 14 sek. jis dar perėmė kamuolį ir vilniečiai vėl buvo priversti prasižengti. Šįkart dvi baudas pataikė Martynas Pocius ir - 83:78. Pirmąjį sezono trofėjų iškovojo „Žalgiris“.

Naudingiausias. Geriausiuoju mačo žaidėju pripažintas žalgirietis Martynas Pocius.

Rezultatyviausieji.
"Žalgiris": D.Šalenga 18, M.Pocius 17, M.Brownas 12, T.Watsonas 10.
"Lietuvos rytas": Bojanas Popovičius ir Milko Bjelica - po 16, Martynas Gecevičius 14.

Mintys po rungtynių. „Žalgirio“vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas: „Prieš rungtynes vyrams sakiau, kad žaidžiant po vieną galima laimėti vienas ar kitas rungtynes. Tačiau laimėti turnyrą ar visą čempionatą galima tik tuomet, kai žaidžia visa komanda. Komandinis žaidimas ir buvo mūsų sėkmės raktas. Ši vikova tik dar krtą patvirtino, kad „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandų rungtynės būna labai principingos. Teisėjai šį kartą leido kietai žaisti ir nesakau, kad tai blogai. Tokie susitikimai mūsų laukia ir visą šį sezoną. Kietas varžovų žaidimo stilius nepasikeitė – juk komandai vadovauja tas pats treneris. Vilniečiai labai kietai gynėsi, tai jų žaidimo stilius. Džiaugiamės pergale - sėkmingas sezono startas leis toliau ramiai dirbti.“ 

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis: „Žalgirį“ noriu pasveikinti su pergale. Šiandien jie žaidė geriau, buvo kovingesni ir labiau norėjo laimėti. Kaune „Žalgiris“ visada žaidžia kovingai, turi du aukšto lygio žaidėjus – Marcusą Browną ir Dainių Šalengą, kurie bus komandos variklis. Mes pralaimėjome visas mikrodvikovas, buvome lėtesni. Dar turime rezervų, nes prametėme 12 baudų. Taip pat leidome žalgiriečiams po mūsų krepšiais atkovoti net 17 kamuolių. Mūsų įžaidėjas Bojanas Popovičius dar nežino mūsų visų kombinacijų, todėl žaidėme paprasčiau. Galiu pasidžiaugti, kad šis pirkinys mums pasisekė, ko negalėčiau pasakyti apie australietį (A.Bayenesą – red. past.).

Dvyliktukas. Mače su Vilniaus ekipa į „Žalgirio“ dvyliktuką nepateko Adas Juškevičius ir vis dar tik individualiai sportuojantis Artūras Milaknis.

Sutiktuvės. Apie Kauną nepagarbiai atsiliepęs Donatas Zavackas nesulaukė išskirtinio sutikimo. Kauniečiai tarsi parodė, kad šis žaidėjas jiems neegzistuoja. Beje, R.Kurtinaitis teigė savo klubo vadovų prašęs apskritai neeskaluoti šios temos ir dirbtinai jos neaštrinti.

Trečioji vieta. Kovoje dėl trečiosios vietos BBL taurės turnyre Latvijos čempionai „Ventspils“ krepšininkai 91:67 sutriuškino Talino „Kalev-Cramo“ ekipą. 

Taurė. Praėjusiais metais pirmą kartą surengtas BBL taurės turnyras buvo vadinamas skambiau - BBL Prezidento taurė. Šiemet liko tik BBL taurė. Pernai ją iškovojo „Lietuvos rytas“, finale įveikęs „Žalgirį“. Tačiau šis turnyras nėra oficialios varžybos, o tik ikisezoninis stipriausių Baltijos šalių komandų turnyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas blinda

tadas blinda portretas
Saunuoliai zalgirieciai !!!!!!

hm

hm portretas
bravo komandai!! buvau esu ir visada busiu zalias!!!!

vistiek

vistiek  portretas
krapiką lauk iš žalgirio, lochas jis.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių