BBL pabaigtuves latviai pavadino krepšinio parodija

Baltijos krepšinio lygos (BBL) elito diviziono čempionatas baigėsi skandalu.     

Šeštadienį įvykusią dvikovą dėl 3-iosios vietos po dramatiškos kovos 84:83 laimėjo šiauliečiai, tačiau latviai užginčijo rezultatą. 

Iki rungtynių pabaigos likus 9 sek., 83:82 pirmavo „Ventspils“. „Šiauliai“ surengė paskutinę ataką. Derricko Low metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė, bet ranką kyštelėjo ir kamuolį sulig finaline sirena pataisė Vytautas Šarakauskas. Rungtynių arbitrai įskaitė du taškus.

Nors mačo vyriausiasis teisėjas iš Estijos pasirašė rungtynių protokolą ir pagal varžybų reglamentą užfiksavo nebekeičiamą rezultatą, dėl „Ventspils“ protesto BBL atstovai nusprendė jo neskelbti ir atšaukė iš karto po rungtynių turėjusią vykti bronzos medalių įteikimo ceremoniją.

„Ventspils“ klubas, remdamasis vaizdo įrašu, pareiškė, esą V.Šarakauskas kamuolį lietė jau pasibaigus rungtynių laikui. Nors BBL reglamente nėra numatyta vaizdo peržiūros galimybė, po diskusijų pripažinta, kad V.Šarakausko metimas iš tiesų buvo atliktas pasibaigus varžybų laikui ir nuspręsta, kad šiandien 13 val. mačas turėtų būti sužaistas iš naujo.

Tačiau tai nepatenkino „Ventspils“ komandos - ji vėlyvą šeštadienio vakarą išvyko į namus. Šiandien šiauliečiai numatytu laiku „Siemens“ arenoje varžovų nesulaukė. Todėl Latvijos ekipai įrašytas techninis pralaimėjimas 20:0, o bronzos medaliai ir 10 tūkst. eurų čekis teko „Šiaulių“ krepšininkams.

Latvijos žiniasklaida BBL elito diviziono mažąjį finalą jau pavadino „krepšinio parodija“, taip pat pasirodė pranešimų, jog „Ventspils“ pateiks BBL vadovybei naują protestą.    

„Jei šiauliečio metimas - negaliojantis, būtų buvę logiška skirti pergalę „Ventspils“, tačiau kažkodėl nusprendžiama rungtynes peržaisti. Absurdas!“ - tvirtino Latvijos sporto portalo sportacentrs.com apžvalgininkas Valdis Berzinis.

„Kokį nuostolį būtų patyręs Lietuvos krepšinis, jei „Šiauliai“ liktų ketvirti? Juk du lietuvių klubai kovojo finale. Mes pagrįstai nusipelnėme trečiosios vietos“, - interviu agentūrai BNS teigė „Ventspils“ klubo prezidentas Aivaras Lembergas, užsiminęs, bet konkrečiau nepaaiškinęs, kokias turėjo galvoje „kovas ne vien krepšinio aikštėse, bet ir jų užkulisiuose.“


Šiame straipsnyje: BBLŠiauliaiVentspils

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių