Bausmė provokatoriui: „Real“ klubo erelis turės sumokėti baudą

Vienam nedrausmingiausių Europos krepšininkų ispanui Rudy Fernandezui atsirūgo išpuolis Eurolygos rungtynėse prieš Kauno „Žalgirio“ kapitoną Paulių Jankūną – Madrido „Real“ ereliui skirta 3 500 eurų bauda.

Patyręs provokatorius

Incidentas tarp R.Fernandezo ir P.Jankūno įvyko iš karto po sausio 11-ąją Madride pasibaigusių „Top 16“ etapo trečiojo turo rungtynių, kuriose „Real“ iškovojo dramatišką pergalę 75:74.

Nešvariu žaidimu garsėjantis R.Fernandezas visą mačą provokavo žalgiriečius. Likus beveik 9 sek. iki rungtynių pabaigos, po dviejų taiklių Oliverio Lafayette'o metimų R.Fernandezas metė kamuolį Kšištofui Lavrinovičiui į galvą. Dėl šio epizodo „Žalgirio“ ir „Real“ vyrai susikibo pirmą kartą.

Paskutinėmis dvikovos sekundėmis P.Jankūnas galėjo išplėšti „Žalgiriui“ pergalę, tačiau puolėjas buvo stumtelėtas ir jo metimas iš po krepšio buvo netaiklus. Nuaidėjus finalinei sirenai R.Fernandezas pargriuvusiam lietuviui leptelėjo repliką, kuri perpildė žalgiriečio kantrybės taurę. Ispano išprovokuotas P.Jankūnas įsivėlė į susistumdymą, kitas „Real“ žaidėjas Felipe Reyesas nevengė net brutalių veiksmų.

Šiurkščiai R.Fernandezas sužaidė ir antrojo kėlinio pabaigoje, kai jį sustabdyti bandantį Vytenį Lipkevičių rankomis tiesiog nubloškė už aikštės ribų. Šiame epizode ispano autoriteto arbitrai pabūgo.

Įspėtas ir lietuvis

Vis dėlto oficialiame mačo protokole teisėjai įrašė pastabų apie įžūlų R.Fernandezo elgesį.

Eurolygos vadovai, jau ne kartą kritikuoti už tai, kad pro pirštus žiūri į kai kuriuos Ispanijos klubų nusižengimus, šį kartą netylėjo.

„Įvertinus kivirčą tarp R.Fernandezo ir P.Jankūno, nuspręsta ispanui skirti 3,5 tūkst. eurų baudą, o lietuviui – įspėjimą. Bauda į Eurolygos kasą privalo būti sumokėta per 30 dienų nuo sprendimo paskelbimo. Šis sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas“, – rašoma abiem klubams dešimties lapų laiške.

Nuo bausmės „Real“ erelio neišgelbėjo net tai, kad jau kitą dieną po rungtynių socialiniame tinkle jis pripažino savo klaidą ir atsiprašė P.Jankūno.

„Peržiūrėjau praėjusio vakaro rungtynes ir supratau, kad tam tikromis akimirkomis elgiausi ne taip, kaip turėjau. Noriu atsiprašyti Jankūno. Neturėjau taip elgtis, prisipažįstu, kad esu kaltas ir apgailestauju“, – rašė R.Fernandezas.

Po šio pareiškimo Europos krepšinio bendruomenė, kritikavusi garbingo elgesio taisykles laužantį R.Fernandezą, suūžė tarsi bičių avilys. Eurolygos vadovybė buvo kaltinama pataikavimu Ispanijos krepšinio žvaigždei, svarstyta, kad jei ispanas taip būtų pasielgęs NBA lygoje, jis iš karto būtų diskvalifikuotas bent vienam mačui ir dar turėtų sumokėti dešimttūkstantinę baudą.

Gynėjo nuodėmes pripažino net „Real“ klubui artimas Ispanijos sporto dienraštis „Marca“. „Lietuviams R.Fernandezas dabar – tautos priešas“, – tokia antrašte straipsnį pavadino Madride leidžiamas laikraštis.

Kaune laukia pragaras

Atsakomajame mače, kuris vyks kovo 7-ąją „Žalgirio“ arenoje, R.Fernandezo laukia pragaras. Kauno komandos gerbėjai šį „Real“ žaidėją įvardijo kaip didžiausią priešą ir žadėjo jam laikinojoje sostinėje ypač karštą sutikimą.

Pasak „Žalgirio“ klubo atstovų, jau dabar susidomėjimas šiuo maču yra milžiniškas.

Ūmaus būdo R.Fernandezas košės prisivirė ne pirmą kartą. Kaune vykusiame 2011-ųjų Europos krepšinio čempionato finale jis už kaklo čiupo ir vos netraumavo po krepšiu prasiveržusio Prancūzijos rinktinės lyderio Tony Parkerio.

NBA atstovaudamas Portlando „Trail Blazers“ klubui ispanas ne sykį baustas piniginėmis baudomis už viešus išsišokimus ir agresyvias savo agentų kalbas.

 


Šiame straipsnyje: RealŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Mirtis urodui :)

Nuomone Kaunas

Nuomone Kaunas portretas
Dar ir ispanas Nr.9 grubiai uz kaklo paemes P.Jankuna. Linkiu zalgirieciams islaikyti savitvarda, nes provokatoriu tikslas yra isvesti is pusiausvyros zalgiriecius.

Vargas

Vargas portretas
Ne replika mete, o spjove i Jankuna. Pasidomekit berasciai pries rasant straipsniukus..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių