„Barcelonos“ kapitonas po pralaimėjimo „Bayern“: netikiu stebuklais

Ispanijos „Barcelona“ ekipos patirtas pažeminimas UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse su Miuncheno „Bayern“ klubu privertė susikrimsti katalonų komandos lyderį Lionelį Messi, kuris pirmoje akistatoje buvo tiesiog nepastebimas.

Argentinietis neslėpė, kad triuškinantis pralaimėjimas bavarams yra labai gėdingas, bet futbolininkas nepraranda vilties ir tikisi geresnio savo komandos žaidimo atsakomajame mače.

„Rezultatas 4-0 ir šį deficitą tikrai nebus lengva panaikinti, nes tai stipri komanda. Jie buvo už mus gerokai stipresni, o ypač – fiziškai. Tai kas įvyko – gėda, bet turime šį pralaimėjimą pamiršti ir ruoštis atsakomosioms rungtynėms“, - sakė argentinietis.

„Namuose stengsimės įmušti ir demonstruoti geriausią sportinę formą. Privalome pagerinti savo žaidimą. Artimiausiu metu privalome laimėti ir „La Liga“, - savo komandos sėkme tiki L.Messi.


Stebuklo nesitiki

Po pralaimėjimo „Bayern“ klubui nusivylimo neslėpė ir katalonų ekipos kapitonas Xavi Hernandezas, kuris, skirtingai nei L.Messi, nedaugžodžiavo ir stebuklo atsakomosiose rungtynėse nesitiki.

„Tai rezultatas, kurio jau seniai nebuvome regėję. Jie buvo geresni ir tikrai nesigėdiju tai sakydamas. Atsakomosiose rungtynėse laimėti reikiamu skirtumu – praktiškai neįmanoma, bet mes vis tiek stengsimės dėl savo gerbėjų ir žaisime savo futbolą“, - kalbėjo katalonų ekipos kapitonas.

Xavi Hernandezas | Reuters/Scanpix nuotr.


Teisėjų kaltė

Nesėkmę pirmose pusfinalio rungtynėse patyrusios „Barcelona“ komandos treneris asistentas Jordi Roura negailėjo kritikos mačo arbitrams. Strategas įsitikinęs, kad šį sezoną teisėjai prastai dirbo visose Čempionų lygos rungtynėse, kuriose žaidė ispanų ekipa.

„Šį sezoną Čempionų lygoje mums su teisėjas nesiseka, bet, visų pirma, norime pasveikinti „Bayern“ su puikia pergale. Jie turi labai stiprią ir puikią sudėtį. „Bayern“ žaidė gerą futbolą“, - pagyrų varžovams negailėjo J.Roura.

„Miuncheno komanda buvo geresnė. Pirmajame kėlinyje žaidėme apylygiai, bet antroje rungtynių pusėje mums tiesiog pritrūko jėgų“, - įsitikinęs strategas.

Jordi Roura (kair.) | AFP/Scanpix nuotr.


Komplimentai gynybai

Įspūdingą pergalę iškovojusios „Bayern“ komandos kapitonas Philippas Lahmas po rungtynių sunkiai rinko žodžius. Vokietis neslėpė, kad apie tokią pergalę buvo svajojama tik pačiam gražiausiame sapne.

„Sunku net paaiškinti, kas šiąnakt įvyko! – po pergalės prieš „Barca“ kalbėjo P.Lahmas. – Esame pajėgūs įveikti bet kurią komandą. Mūsų gynyba buvo beveik tobula. Tai buvo mūsų pagrindinis raktas į pergalę“.

„Žinojome, kad „Barcelona“ turi problemų „antrajame aukšte“, todėl stengėmės tuo pasinaudoti ir mums pavyko“, - teigė Bavarijos komandos kapitonas.

Philippas Lahmas | AP/Scanpix nuotr.


Kova nebaigta

Prie tautiečių nesėkmės prisidėjęs ispanas Javi Martinezas pabrėžė, kad „Bayern“ klubo pergalę lėmė puikus standartinių situacijų išnaudojimas, nuo kurių, pasak futbolininko, „Barcai“ apsiginti buvo neįmanoma. Buvęs Bilbao „Athletic“ narys įsitikinęs, jog svečiai tam nebuvo pasiruošę.

„Išnaudojome standartines situacijas ir žaidėme labai užtikrintai. Tačiau, šis rezultatas mums ramaus gyvenimo dar negarantuoja. „Barca“ jau įrodė, kad namuose gali įmušti keturis įvarčius. Jei tokiu rezultatu būtume įveikę kitą komandą, galbūt viskas būtų kur kas paprasčiau“, - teigė J.Martinezas.

„Šį sezoną sužaidėme gerai labai daug rungtynių, bet ši pergalė – viena įspūdingiausių. Ji atspindi tikrąjį mūsų šio sezono žaidimą“, - sakė ispanas.

Javi Martinezas (deš.) | AFP/Scanpix nuotr.


Varžovo nenuvertina

Santūrusis bavarų komandos strategas Juppas Heynckesas po rungtynių nevengė šypsotis ir džiaugtis įspūdingu pasiekimu. Tiesa, treneris nesutiko, kad šioje pusfinalio poroje jau viskas baigta. Vokietis įsitikinęs, jog Ispanijoje jo auklėtiniams žaisti bus kur kas sunkiau.

„Puikų žaidimą demonstravome visą šį sezoną. Po dvejų nesėkmingų metų mūsų apetitas išaugo, todėl galiausiai pradėjome žaisti gerą futbolą. Mano komanda taktinius sumanymus įgyvendino puikiai. Mes bėgome ir kovėmės“, - pagyrų auklėtiniams negailėjo treneris.

„Dėl rezultato esu labai patenkintas, bet mūsų dar laukia labai sunkios 90 minučių Ispanijoje. Dabar galime džiaugtis, bet viskas gali apsiversti aukštyn kojomis. Atsakomosiose rungtynėse privalėsime demonstruoti tokį pat žaidimą“, - sakė J.Heynckesas.

Juppas Heynckesas | Reuters/Scanpix nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių