„Barcelona” pateko į Čempionų lygos finalą

Antradienio vakarą buvo žaidžiamas UEFA Čempionų lygos pusfinalio atsakomosios rungtynės tarp „Barcelona” ir Madrido „Real” futbolininkų. Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1-1, tačiau bendru rezultatu 3-1 į turnyro finalą pateko katalonai.

Pirmajame dvikovos kėlinyje žymiai geriau sekėsi aikštės šeimininkams, kurie didžiąją laiko dalį kontroliavo kamuolį tradiciškai atlikdami daugybę žemų perdavimų vienas kitam ir tokiu principu rezgė atakas.

Per pirmąsias 45 minutes geras progas pasižymėti turėjo Davidas Villa, kai išbėgo vienas prieš vartininką, ir Sergio Busquetsas, kai po pakelto kampinio smūgiavo galva. Deja, savo vartus nuo įvarčio gelbėjo svečių vartų sargas Ikeras Casillasas.

Tuo tarpu visos Madrido miesto klubo žaidėjų atakos buvo nesėkmingos. Per pirmąjį kėlinį „karališkasis” klubas nesugebėjo atlikti nė vieno smūgio į vartus, o ką jau kalbėti apie pavojingas progas, kurių, savaime aišku, susikurti nepavyko.

Antrajame kėlinyje svečiai išėjo visiškai kitaip nusiteikę ir demonstravo aktyvesnį bei geresnį žaidimą. Jau 47 minutę jiems pavyko pasižymėti, kai Gonzalo Higuainas pasiuntė kamuolį į vartus. Deja, įvartis neįskaitytas dėl pražangos puolime.

Nepaisant to, pirmiesiems įvartį pelnyti pavyko ne svečiams, o šeimininkams. 54 minutę jų komandos puolėjas Pedro, gavęs perdavimą iš Andreso Iniestos, išbėgo vienas prieš vartininką ir jį nuginklavo.

Po dešimties minučių rezultatas vėl tapo lygus, kai į virpstą pataikęs „Real” saugas Angelis Di Maria perdavė kamuolį arčiau vartų esančiam Marcelo ir šis vienu lietimu pasiuntė jį į tinklą.

Vėliau iki pat rungtynių pabaigos virė arši kova, tačiau nė vienai ekipai įvarčių pelnyti nepavyko. „Barca” bendru rezultatu 3-1 iškovojo pergalę ir pateko į gegužės 28-ąją dieną vyksiantį turnyro finalą Londone, kur susitiks su „Manchester United” ir Gelzenkircheno „Schalke” poros nugalėtoju.

Rezultatas:

„Barcelona” 1 - 1 „Real Madrid”
(Pirmas mačas 2-0, bendras rezultatas 3-1)
54' [1 - 0] Pedro
64' [1 - 1] Marcelo



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių