„Barcelona“ - Karaliaus taurės varžybų pusfinalyje

Vėlų trečiadienio vakarą Ispanijoje vyko žymiosios „El Clasico“ varžybos. Karaliaus taurės („Copa del Rey“) atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse susigrūmė du nesutaikomi priešai – „Barcelona“ ir Madrido „Real“ klubai. Dvikova baigėsi lygiosiomis 2-2, tačiau katalonai praėjusią savaitę buvo iškovoję pergalę 2-1, todėl bendru rezultatu 4-3 žengė į čempionato pusfinalį.

Pirmoji rungtynių proga pasižymėti buvo sukurta jau 11-ąją dvikovos sekundę, kai katalonų gynėjas netiksliai perdavė kamuolį atgal vartininkui ir pirmasis prie jo suskubo varžovų puolėjas Gonzalo Higuainas, tačiau jam į vartų plotą pataikyti nepavyko.

Antrąją minutę minėtasis argentinietis turėjo dar vieną nuostabią progą pasižymėti, tačiau šįkart savo vartus stebuklingai išgelbėjo „Barcelona“ vartininkas Pinto, atrėmęs smūgį stiprų smūgį iš dviejų metrų.

25 dvikovos minutę „Real“ vėl turėjo puikią progą, bet nuo jų nusisuko fortūna, kai Mesuto Ozilo iš toli smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį ir neįlėkė į vartus.

Po dešimties minučių, katalonams besiruošiant kelti kampinį, po praėjusios savaitės rungtynių rankų mindžiojimu visame pasaulyje išgarsėjęs „Real“ gynėjas Pepe pademonstravo ir savo aktorinius sugebėjimus, kai vos priliestas krito ant vejos. Tačiau teisėjas žaidėjui geltonos kortelės neįteikė.

Nors pirmasis kėlinys ir priklausė „Real“ ekipai, pirmi į priekį išsiveržė „Barca“ komandos futbolininkai. Skyle varžovų gynyboje pasinaudojęs Lionelis Messi atliko tikslų perdavimą Pedro, o pastarasis nieko netrukdomas įmušė lengvą įvartį.

Vos po kelių akimirkų svečių ekipos vartininkas Ikeras Casillasas buvo priverstas antrą kartą traukti kamuolį iš vartų tinklo. Šį kartą tolimą ir galingą smūgį atliko Dani Alvesas, po kurio katalonai persvarą padvigubino ir išėjo ilsėtis rezultatui esant 2-0.

Antrame rungtynių kėlinyje „Real“ ekipa susikurtų progų nešvaistė ir vertė jas įvarčiais. 68-ą minutę katalonų turimą persvarą sušvelnino Cristiano Ronaldo, o dar po keturių rezultatą išlygino Karimas Benzemą.

Kadangi po šio įvarčio svečiams iki triumfo trūko vos vieno tikslaus smūgio, trenerio Jose Mourinho auklėtiniai pradėjo žaisti kur kas agresyviau ir vis grubiau prasižengdavo prieš savo aponentus. 88-ą minutę viena iš pražangų virto raudone kortele. Ji buvo parodyta „karališkojo“ klubo gynėjui Sergio Ramosui. Futbolininkas dėl šio epizodo nesiginčijo, paspaudė teisėjui ranką ir nedelsiant paliko aikštę.

Mačo arbitras prie pagrindinio laiko pridėjo 3 minutes, tačiau „Real“ futbolininkams laiko buvo permažai. Rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis, todėl į pusfinalį žengia „Barcelona“.


Rezultatai:

„Barcelona“ 2 – 2 „Real Madrid“
(Pirmas mačas 2-1,ezultatas 4-3)
43' [1 - 0] Pedro Rodriguez
45' [2 - 0] Daniel Alves
68' [2 - 1] Cristiano Ronaldo
72' [2 - 2] Karim Benzema
90' Sergio Ramos („Real Madrid“)

„Mallorca“ 0 – 1 „Athletic Bilbao“
(Pirmas mačas 0-2, bendras rezultatas 0-3)
76' [0 - 1] Ivan Ramis (į savus vartus)
90' Jose M.F. Moreno Chico („Mallorca“)

„Barcelona“ klubo saugas Andresas Iniesta „El Clasico“ rungtynėse susižalojo šlaunį ir 30 minutę aikštėje buvo pakeistas komandos draugo Pedro, vėliau įmušusio įvartį. Kol kas apie futbolininko būklę negalima pasakyti nieko, o viskas paaiškės ketvirtadienį, atlikus išsamius tyrimus.


Šiame straipsnyje: BarcelonaRealCopa del Rey

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių