Baltarusiai bando užliūliuoti Lietuvos futbolininkus

Baltarusijos futbolo komanda į Lietuvą atsivežė ryškiausią savo žvaigždę Aleksandą Hlebą, bet svečių treneris draugiško mačo favoritais įvardija lietuvius.

Saugosi traumų

Trečiadienį Lietuvos futbolo rinktinė Kaune sužais paskutines draugiškas rungtynes prieš 2012 m. Europos čempionato atrankos ciklo pradžią. S.Dariaus ir S.Girėno stadione lietuvių varžovai bus kaimyninės Baltarusijos komanda, kurios rugsėjį taip pat laukia kvalifikacinio turnyro startas.

Dėl traumų Lietuvos rinktinei negalės padėti saugas Edgaras Česnauskis, puolėjai Andrius Velička ir Artūras Rimkevičius.

"Įspėjau žaidėjus, kad treniruotėse visi būtų atsargūs, nes norime išvengti traumų. Turime vienas kitą pasaugoti atrankos varžyboms", – teigė komandos strategas Raimondas Žutautas.

"Klubinis sezonas dar tik prasideda, esame pailsėję ir gerai nusiteikę. Kiek žinau, varžovai atvažiuos stipriausios sudėties. Lietuvos rinktinėje ryškių žvaigždžių nėra, mūsų stiprybė – kolektyvas. Rungtynės žada būti įdomios, tai bus geras išbandymas prieš mačą su Škotija", – kalbėjo rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius.

Europos pirmenybių kvalifikacijos I grupės turnyrą lietuviai pradės rugsėjo 3 d. rungtynėmis namuose su Škotijos futbolininkais.

Reveransas lietuviams

Su baltarusių komanda į Kauną atvyko "Barcelona" (Ispanija) klubui priklausantis kaimynų lyderis A.Hlebas. Dienraščio žiniomis, Baltarusijos rinktinės treneriai idealios formos kol kas nepasiekusiam atakuojančiam saugui mače su lietuviais ketina leisti rungtyniauti vieną kėlinį. Svečių gretose žais ir Italijos "Serie A" lygos "Bari" klubo puolėjas Vitalis Kutuzovas.

Nors Baltarusijos rinktinė surinko visus pajėgiausius šalies žaidėjus, komandą treniruojantis vokietis Berndas Stange tikino, kad rungtynių Kaune favoritai bus lietuviai.
"Lietuva turi aukšto lygio žaidėjų, kurie rungtyniauja pajėgiuose Europos klubuose, o komandos startas praėjusiame atrankos į pasaulio čempionatą cikle buvo nuostabus. Manau, kad Lietuvos rinktinė yra šiek tiek pajėgesnė už mus, bet stengsimės laimėti", – dėstė B.Stange.

Iki šiol Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės buvo susitikusios aštuonis  kartus. Lietuviai laimėjo du mačus, baltarusiai buvo pajėgesni trejose rungtynėse, tiek pat kartų komandos išsiskyrė taikiai. Pastarąjį sykį kaimyninės šalys surėmė ginklus 2005 m. Vilniuje: po vienintelio saugo Deivido Česnauskio įvarčio pergalę 1:0 draugiškame mače šventė šeimininkai.

Varžovai – į žvalgybą

Rungtynes Kaune turėtų stebėti futbolo žvalgai iš mažiausiai šešių valstybių. Lietuvos ekipos žaidimą analizuos Škotijos, Ispanijos ir Čekijos rinktinių, su kuriomis R.Žutauto auklėtiniai kausis vienoje žemyno pirmenybių atrankos grupėje, atstovai.

Baltarusių pasirodymas sudomino būsimus šios komandos varžovus: prancūzus ir rumunus. Skautus į Kauną pasiuntė ir kelios Lenkijos klubinės komandos, kurios seks atskirų futbolininkų žaidimą.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių