Austros Skujytės tikslas – pasaulio čempionatas

Po dvejų metų pertraukos į daugiakovę grįžusi Austra Skujytė dega noru varžytis ir jau planuoja kito sezono startus.

Po nesėkmingo pasirodymo 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse, kur varžybos A. Skujytei baigėsi tik įpusėjusios, sportininkė nusprendė toliau varžytis tik rutulio stūmimo rungtyje, rašo sportas.info.

Pernai sportininkė, kaip rutulio stūmikė, dalyvavo pasaulio čempionate Berlyne, tačiau į finalą nepateko ir liko septyniolikta. Šiemet Barselonoje vykusiame Europos čempionate 31-erių sportininkė buvo dvylikta.

Šiemet 2004 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių septynkovės vicečempionė sugrįžo į daugiakovę, kurios aukščiausio lygio varžybose nuo 2001-ųjų pasaulio čempionato ji nuolat patekdavo tarp dešimties geriausiųjų, o Atėnuose net užkopė ant olimpinės prizininkų pakylos.

Šiuo metu sportininkė ruošiasi kitam sezonui, kuriame vėl kovos daugiakovės varžybose.

Kaip jaučiatės po dvejų metų pertraukos grįžusi į daugiakovę?

Jaučiuosi porą metų atsilikusi, bet vejuosi, manau, viskas vyksta visai neblogai, pagal programą. Pagrindinės varžybos bus vasarą, joms ir ruošiamės, laiko dar yra nemažai, o kol kas viskas vyksta labai gerai.

Jei bučiau tuos du metus visai nesportavusi – būtų labai sunku sugrįžti, bet aš visą šį laiką sportavau, nors ne kaip daugiakovininkė, bet man lengviau. Žinoma, yra pasikeitimų organizme, nes pastaruosius porą metų buvo kitokie krūviai, kitokia pakraipa, bet grįžau ne po motinystės atostogų, todėl nėra taip sudėtinga.

Jaučiu alkį ir norą. Dar nešokinėjau nei į aukštį, nei į tolį, bet kai matau kitus - degu noru tai daryti. Šiuo metu dirbu ties fiziniu pasirengimu, todėl dar ne visas rungtis „pačiupinėjau“.

Kur ruošitės kitam sezonui?

Sunku pasakyti, viskas priklausys nuo finansavimo, o jis, kiek žinau, nėra didelis. Žinoma, mums, sportininkams, norėtųsi pavasarį kažkur pabėgti, bet nežinau ar bus galimybė. Iki pavasario tikrai Lietuvoje treniruosiuosi, o paskui gal pavyks mums anksčiau į lauką išlįsti, išvažiuoti į pietus.  

Kur ketinate varžytis kitą sezoną ir kokiais rezultatais mus nudžiuginti?

Planuoju dalyvauti Europos daugiakovės taurės varžybose, ten tikiuosi įvykdyti normatyvą į pasaulio čempionatą Pietų Korėjoje. Žiemą bandysiu dalyvauti atskirų rungčių varžybose. Žiūrėsiu kaip seksis. Bet visas nusiteikimas ir susikaupimas skirti vasaros sezonui.
Nesu užsibrėžusi kokią vietą norėčiau užimti pasaulio čempionate. Labai sunku prognozuoti, nežinau kaip pati reaguosiu, kaip pavyks grįžti, kokiais tempais save pasivysiu. Manau, normatyvą turėčiau įvykdyti, tai neturėtų būti problema.


Šiame straipsnyje: Austra Skujytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių