Atsigauna: R. Berankis per dieną iškovojo 2 pergales

22-ejų metų Ričardas Berankis tik paskutinę akimirką sužinojo apie galimybę dalyvauti pagrindiniame ATP 250 serijos „Delray Beach International Tennis Champioships“ vyrų turnyre ir tą pačią dieną sugebėjo švęsti pergalę.

Kvalifikacijos barjero neįveikęs, bet traumuotą ispaną Feliciano Lopezą pakeitęs R.Berankis (ATP-87) pirmajame rate 6:1, 7:6 (7:4) nugalėjo patyrusį 33-ejų metų vokietį Bjorną Phau (ATP-121). Susitikimas truko 1 valandą 13 minučių.

Lietuvis nuo pat mačo pradžios perėmė iniciatyvą ir užtikrintai bei greitai laimėjo pirmą setą. Antrajame sete vokietis žaidimą išlygino ir teko žaisti pratęsimą. Jame R.Berankis įrodė savo pranašumą ir šventė pergalę.

Šiame mače R.Berankis atliko 5 neatremiamus padavimus (B.Phau - 3)  Lietuvis sėkmingiau žaidė paduodamas antraisiais bandymais. Tokiais atvejais lietuvis laimėjo 58 proc. galimų taškų, o B.Phau - 45 proc.

Tai buvo jau penktasis šių tenisininkų tarpusavio susitikimas ir ketvirtoji R. Berankio pergalė.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas antrajame rate žais su amerikiečiu Jacku Socku (ATP-130), kuris pirmajame etape 6:3, 6:3 įveikė australą Matthew Ebdeną (ATP-114).

Pasiekęs pergalę pirmajame rate R. Berankis užsitikrino 20 ATP reitingo taškų ir 7475 JAV dolerius.


Kiek vėliau R.Berankis pradėjo kovas ir dvejetų varžybose. Lietuvio ir ruso Jevgenijaus Donskoy'aus duetas pirmajame rate 6:0, 6:2 sutriuškino kolumbietį Alejandro Fallą ir japoną Go Soedą.

Antrajame rate lietuvio ir ruso pora susitiks su amerikiečiais Jamesu Blake'u ir Jacku Sacku arba britu Volinu Flemmingu ir australu Johnu Peersu.

ATP 250 serijos vyrų teniso turnyro JAV prizų fondą sudaro 455,775 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių