A.Trinchieri: lietuviai tikrai žino, kaip žaisti krepšinį

Prieš trečiadienio Eurolygos dvikovą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Kantu „Bennet“ komandų pastarosios ekipos vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri davė išskirtinį interviu „Žalgirio radijo“ laidos vedėjams.

- Ką žinote apie „Žalgirį“? – „Žalgirio radijas“ paklausė A.Trinchieri.

- Žinau labai daug dalykų. Stebėdavau, kaip Arvydas Sabonis prieš beveik 30 metų žaisdavo prieš Milano komandą. „Žalgiris“ – tai klubas, turintis gilias tradicijas, puikią krepšinio mokyklą. Taigi, galiu teigti, jog žinau tikrai daug gerų dalykų apie Jūsų klubą.

- Jūsų nuomone, kokios yra stipriosios „Žalgirio“ pusės?

- „Žalgiris“ žaidžia su didele energija, o visi žaidėjai, ypač lietuviai, puikiai juda aikštėje žaisdami be kamuolio. Jie tikrai žino, kaip žaisti krepšinį, nes Lietuva turi puikią krepšinio mokyklą. Manau, kad svarbiausi žaidėjai ekipoje yra Marko Popovičius bei Paulius Jankūnas.

- Ką galite pasakyti apie „Žalgirio“ lyderį Sonny Weemsą? Ar žinote, jog pastarosios kelerios rungtynės jam nebuvo pačios geriausios?

- Manau, jog neteisinga būtų kaltinti žaidėją tik už porą prastų rungtynių. Jis NBA lygio krepšininkas, puikiai žaidžia vienas prieš vieną. Aš jį labai gerbiu.

- Ką galite pasakyti apie savo ekipos žaidimą? Kokios yra stipriosios „Bennet“ žaidimo pusės?

- Šito aš jums pasakyti tikrai negaliu, jūs tai panaudosite prieš mus (juokiasi- red. past.).

- Kokie yra Jūsų ekipos tikslai Eurolygos „Top 16“ etape?

- Pirmiausia, pabandyti laimėti rungtynėse su „Žalgiriu“, nes tai mums duotų papildomos motyvacijos tolimesnėse kovose. Žinome, jog esame naujokai ir tai bus labai svarbios rungtynės, bet mes darysime geriausia ką galime – atiduosime viską, jog iškovotume pirmąją pergalę Eurolygos „Top 16“ etape.

- Ką galite pasakyti apie kitas mūsų grupės ekipas – Tel Avivo „Maccabi“ ir „FC Barcelona“?

- Šios ekipos yra kito lygio. Manau, jog šiuo metu „Maccabi“ yra labiau talentinga nei „FC Barcelona“, bet Ispanijos klubas geriau žaidžia gynyboje. Tačiau jos yra panašaus lygio ir yra tarp geriausių Europos ekipų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių