A.Trifunovičius: lemiamomis minutėmis nesužaidėme šaltakraujiškai

Po pirmosios nesėkmės Eurolygos “Top 16” etape Tel Avivo “Maccabi” ekipai Kauno “Žalgirio“ treneris neslėpė nusivylimo, tačiau pripažino, kad auklėtinių parodytas charakteris jį nuteikia optimistiškai.

„Turime daug talentingų žaidėjų, tačiau vien talentu rungtynių nelaimėsi. Pirmoje mačo pusėje per dažnai klydome gynyboje. Dėl to „Maccabi“ komandai suteikėme per daug laisvės. Pasitikėjimo jiems ir taip netrūksta. Pasivyti tokio lygio varžovą po labai sunkios pradžios būna nepaprastai sunku“, - nusivylimo neslėpė A.Trifunovičius.

„Ketvirtajame kėlinyje, kai turėjome progą išlyginti rezultatą, nesužaidėme šaltakraujiškai ir priėmėme neteisingus sprendimus. Iki pertraukos prasižengėme tik 8 kartus, o mačą baigėme su 24 pražangomis. Taip pat po savu krepšiu leidome atkovoti 11 kamuolių“, - nesėkmės priežastis vardijo serbas.

Treneris prisipažino, kad iš kai kurių po keitimo aikštėje pasirodžiusių žaidėjų tikėjosi daugiau. „Šiai dvikovai visi ruošėmės vienodai, tačiau atrodė, kad kai kurie krepšininkai pernelyg jaudinosi, buvo išsigandę“, - neslėpė treneris.

Specialistas pasidžiaugė, kad auklėtiniai parodė charakterį ir net atsilikdami dviženkle persvara sugebėjo atsitiesti. „Tokį charakterį turime demonstruoti visose „Top 16” rungtynėse“, - sakė treneris.

„Tai buvo tipiškos pirmosios „Top16” etapo rungtynės ir vis dėlto „Maccabi“ šiai dienai yra labiau patyrusi komanda nei „Žalgiris“. Puiki rungtynių pradžia suteikė mums daug rezervų. Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ atliko nuostabų darbą ir sugrąžino intrigą. Viskas sprendėsi lemiamomis akimirkomis, tačiau sėkmė šypsojosi mums“, - kalbėjo „Maccabi“ strategas Davidas Blattas.

Amerikietis pasidžiaugė, jog vėl galėjo sugrįžti į Kauno „Žalgirio“ areną, kurioje rudens pradžioje su Rusijos rinktine iškovojo Europos čempionato medalius.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvis

Arvis portretas
pasigendu Klimaviciaus..

kol kas

kol kas portretas
Žalgiris silpnesnis, bet tik kol kas. Dėl praloštų rungtynių siūlau nesižudyti. Klaidas aptars jie patys su treneriu, mūsų "žinojimo" čia reikia mažiausiai. Sėkmės Žalgiriui ateityje susiremiant su bet kokiu varžovu. Bet reikėtų apmąstyti, ar reikia tokio krūvio žaidėjams, pvz., žaisti vieningoje lygoje. Tie skraidymai po visą rusiją nieko gero neduoda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių