Atrankoje į olimpines žaidynes jėgas bandys tinklininkai

Keturios Lietuvos paplūdimio tinklinio poros liepos pabaigoje pirmą kartą dalyvaus atrankoje į Londono olimpines žaidynes.

Dvi vyrų poros (Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla bei Arvydas Mišeikis ir  Vadimas Nikiforovas) ir dvi merginų poros (Ieva Dumbauskaitė ir Ieva Kazūraitytė bei Vika Daškevičiūtė ir Radvilė Antulevičiūtė) dalyvaus pirmą kartą Tarptautinės tinklinio federacijos organizuojamose Kontinentinės taurės varžybose. 

„Tokia atranka – naujovė šį sezoną Europoje. Kontinentinė taurė organizuojama pirmą kartą, jos nugalėtojas pateks į olimpines žaidynes“, - pasakojo Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Juozas Lapeika.

Kontinentinės taurės varžybos vyks trimis etapais. Iš viso dalyvauti Kontinentinėje taurėje paraiškas padavė 32 Europos šalys, jos suskirstytos į 8 grupes. Kiekviena šalis gali siųsti po keturias komandas.

Lietuvos tinklininkai pirmame etape susitiks su Rusijos, Bulgarijos ir Latvijos atstovais. Varžybos vyks liepos 23–26 dienomis Jantarne, Kaliningrado srityje.

„Dabar mes ruošiamės vykti į pirmąjį etapą. Pirmas dvi vietas grupėje užėmusios šalys patenka tiesiai į kitą etapą, o kitos dar žais tarpusavyje – varžybų sistema gana sudėtinga, pats dar gerai neįsigilinau. Visus dokumentus gavome tik praėjusios savaitės pabaigoje“, - sakė J.Lapeika.

Grupė, kurioje žais Lietuvos sportininkai, pradės Kontinentinė taurės varžybas Europoje. „Kituose pogrupiuose dar net varžybų datų nėra paskirta – Kaliningradas kažkodėl labai anksti pradeda“, - sakė J.Lapeika. Kur vyks antrojo etapo kovos, taip pat dar neaišku. Tačiau jos, kaip ir finalinis etapas, bus surengtos jau kitais metais. 

Vertindamas Lietuvai tekusius varžovus, J.Lapeika sakė, kad labai pajėgūs yra rusai, o su latviais ir bulgarais galima kovoti. „Rusija gana grėsminga. Bulgarai, pasižiūrėjau pagal reitingus, atrodo silpnai, ypač merginos labai toli. Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla neseniai grįžo iš Latvijos čempionato etapo – ten jie buvo antri, o  dalyvavo beveik visi stipriausi Latvijos paplūdimio tinklininkai. Kaip seksis šiose varžybose, sunku pasakyti, žiūrėsime, kokias komandas šalys atsiųs. Rusija, Latvija pagrindinių komandų greičiausiai nesiųs, nes tuo pačiu metu vyksta pasaulio taurės etapai“ , - svarstė J.Lapeika. 

Lietuvos vyrų poros, J.Lapeikos nuomone, gana pajėgios. M.Vasiliauskas su V.Nikiforovu prieš kelerius metus Europos čempionate buvo užėmę devintą vietą,  A.Mišeikis yra tapęs pasaulio jaunių čempionu. Merginų rezultatai kuklesni. „Bet ir Europoje merginų tinklinio lygis žemesnis. Siunčiame vieną labai jauną mergaičių porą – I.Dumbauskaitę ir I.Kazūraitytę. Tikėtis, kad jos šiuo metu pasieks didelių rezultatų moterų  tinklinyje, sunku, bet žiūrime į perspektyvą, galbūt į dar kitas olimpines žaidynes. Ši pora rugpjūčio mėnesį dalyvaus ir Europos (U-18) čempionate Portugalijoje“, - sakė J.Lapeika.  


Šiame straipsnyje: Tinklinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių