„Asseco Prokom“ ir „Partizan“ nepaliauja stebinti

Eurolygos šešioliktuko antrojo turo rungtynėse trečiadienį stulbinamą pergalę G grupėje iškovojo Tomo Pačėso treniruojama Gdynės „Asseco Prokom“ ekipa, svečiuose 70:50 nugalėjusi Malagos „Unicaja“ komandą. Staigmeną pateikė ir Belgrado „Partizan“.

„Asseco Prokom“, kurios trenerių štabe yra ir Aleksandras Kosauskas, įsirašė antrąją pergalę į G grupės turnyro lentelę ir dalijasi 1-2 vietas su Maskvos CSKA klubu. „Žalgiris“ ir „Unicaja“ kol kas lieka be pergalių, bet tik iki kitos savaitės, kai abi kovos tarpusavyje Malagoje.

Dramatiška kova vyko E grupės rungtynėse Belgrade, kur „Partizan“ kovojo su „Barcelona“. Sausakimšoje „Pionir“ arenoje „Partizan“ po pratęsimo 67:66 nugalėjo iki šiol Eurolygoje be pralaimėjimų žaidusį ispanų klubą ir tapo grupės lyderiu.

F grupėje pralaimėjimą patyrė Sienos „Montepaschi“, svečiuose 78:88 turėjusi pripažinti Stambulo „Efes Pilsen“ pranašumą. Kšyštofas Lavrinovičius Sienos ekipai per 19 min. pelnė 6 taškus.

H grupėje planuotą pergalę įsirašė Pirėjo „Olympiakos“, namuose 87:69 laimėjusi prieš Maskvos srities „Chimki“. Linas Kleiza ir vėl buvo vienas naudingiausių „Olympiakos“ žaidėjų. Per 33 min. jis pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius, 2 perėmė, atliko rezultatyvų perdavimą ir dukart suklydo.

„Chimki“ legionieriai iš Lietuvos taip pat buvo pastebimi. Robertas Javtokas per 27 min. pelnė 10 taškų (4/4 dvitaškių, 2/6 baudų) ir atkovojo 9 kamuolius. Paulius Jankūnas, žaidęs 26 min., įmetė 5 taškus, atkovojo 4, perėmė 2 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Likę turo mačai bus žaidžiami ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių