A.Sabonis: norėtųsi iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes

Naujuoju Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu išrinktas Arvydas Sabonis yra pasirengęs tęsti pradėtus darbus ir tikisi, jog ateityje pavyks krepšinio lygį kilstelti į naujas aukštumas.

„Dėkoju už pasitikėjimą. Pareigos tikrai nėra eilinės. Būti LKF prezidentu – didelė garbė. Džiaugiuosi, jog galėsiu prisidėti prie Lietuvos krepšinio vystymo. Dėkoju treneriui V.Garastui už jo indėlį į mūsų krepšinį. Labiausiai noriu padėkoti už šių metų Europos čempionatą. Kiek teko susitikti įvairiais svečiais iš užsienio, pirmenybių organizavimas buvo giriamas tiek čempionato metu, tiek po jo. Esame krepšinio šalis ne tik žaidžiant, bet ir organizuojant aukščiausius renginius. Šis renginys kilstelėjo šalies krepšinį į naująjį lygmenį“, - kalbėjo naujasis LKF vadovas.

- Jūsų kandidatūrą sulaukė šimtaprocentinio palaikymo. Ar to tikėjotės?

- Pirmą kartą dalyvavau tokiuose rinkimuose, tad nesitikėjau nieko. Man čia viskas nauja. Klausimų šiandien nesulaukiau, tačiau neabejoju, jog paklaus ateityje (šypsosi).

- Ar tęsit pradėtus darbus, ar bus kažkokių permainų?

- Manau, jog pastaraisiais metais federacija dirbo tikrai sklandžiai. Reikia tęsti pradėtus darbus. Aš esu naujokas šiame poste, prireiks laiko, kol apsiprasiu. Šiandien dar sunku į viską atsakyti tiksliai ir sklandžiai.

- Ar pirmasis darbas būnant LKF prezidentu bus gauti teisę surengti 2012-ųjų metų olimpinių žaidynių atrankos turnyrą Lietuvoje?

- Laiko turime nedaug. Reikia viską apsvarstyti. Viskas remiasi į pinigus. Manau, kad kol kas dar ankstoka kalbėti. Kai bus aišku, tuomet ir pasakysime kažką konkretaus.

- Ar ir toliau eisite Kauno „Žalgirio“ prezidento pareigas?

- Ne. Šią savaitę bus klubo akcininkų susirinkimas. Jame ir pasitrauksiu iš šių pareigų. Pagal LKF įstatus prezidentas šių dviejų pareigų derinti negali.

- Tapsite dar viešesniu asmeniu nei iki šiol. Ar nenutiks taip pat kaip jūsų pirmtakui, kuriam nepavyko išvengti konfliktų su žiniasklaidos atstovais?

- Mane puikiai pažįstate, tikiuosi mes ir toliau draugiškai gyvensime (juokiasi). Be išpūstų burbulų gyventi visiems būtų lengviau ir tas krepšinis pasiektų dar daugiau. Juk krepšininkų pergalės suvirpina kiekvieno mūsų širdis.

- Kokia jūsų sveikata?

- Darau pritūpimus, pėsčiomis kiekvieną dieną nueinu po 2 km. Esu reabilitaciniam procese. Sveikata gera. Įvyko kaip įvyko.

- Buvote vienintelis kandidatas į LKF prezidento postą. Ar tai kiek nors keitė jūsų nusiteikimą ir pasirengimą?

- Pasikartosiu, čia esu naujokas ir apie nieką negalvojau. Sunku pasakyti, kas būtų, jei šiandien būtų buvę keli kandidatai. Be to, susirgau, o tai gerokai išmušė mane iš vėžių ir apie pasirengimą šiai dienai tikrai nebuvo kada galvoti. Įdomu pažiūrėti kaip viskas yra iš vidus. Dėsiu visas pastangas, kad būtų tik geriau. Tikiu, jog bendromis pastangomis galime pasiekti tikrai daug. Aišku nesėkmių išvengti nepavyksta. Va ir šiemet visi tikėjomės, daug norėjome, tačiau nesigavo. Kamuolys yra apvalus. Norėtume nesulaužyti gražių tradicijų ir iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes.

- Ar būdamas LKF prezidentu Lietuvoje praleisite daugiau laiko nei Ispanijoje?

- Man ir taip daktarai kol kas skraidyti neleidžia (juokiasi). Šeima greičiausiai liks Ispanijoje, nes vaikams reikia baigti mokslus. O aš, kaip ir anksčiau skraidžiau, taip skraidysiu ir toliau.


Šiame straipsnyje: SabonisLKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
. Sutinku, Sabonio zinomumas didziulis. Bet - tai dar ne autoritetas ir ne sugebejimai vadovauti. Rezultate - jau dabar turime toki "nomenklaturini" krepsini, koki turime.LKF prezidentu visu pirma turi buti veiklos zmogus. Garasto nomenklaturinis vadovavimas - tai gyvas pavyzdys, kur dabar atsidure Lietuvos krepshinis. Tinkamiausias LKF prezidentas butu V.Romanovas. Kitu kandidaturu nematau. Kodel, protingi supras o kvailiams neaiskinsiu. .

Moteris

Moteris portretas
tm 'kobotinui' matyt laaabai noretusi to posto.Stiprybes,sveikatos ir sveiko proto p.A.Saboniui.Dziaugiames visi-isskyrus ne kai kuriuos zurnaliugas...

Jura

Jura portretas
Jis to vertas,saunu!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių