A.Sabonis iš ligoninės gali būti išleistas jau kitą savaitę

Arvydas Sabonis, iš Kardiologijos intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriaus perkeltas į paprastą palatą, šiandien jaučiasi dar geriau, tik nori poilsio.

„Jam reikia ramybės, juk reanimacijos palatoje daug žmonių ir vyksta intensyvus darbas visą parą“, – puikiai supranta savo pacientus 1-ojo kardiologijos skyriaus vadovė mokslų daktarė Olivija Gustienė.

Tai supranta ir A.Sabonio draugai, gaudantys žinias apie jo sveikatos būklę, bet nesiveržiantys į palatą. Ligonį  lanko jo artimieji, jis gydomas vienvietėje palatoje. Ketvirtadienį A.Sabonis šiek tiek pamiegojo, pavakare žiūrėjo televizorių.

„Tikimės, kad kitą savaitę A.Sabonį išleisime iš ligoninės“, – patikino gydytoja kardiologė O.Gustienė.

Tuomet jam bus taikoma kardiologinė reabilitacija. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Reabilitacijos klinikos vadovas profesorius Aleksandras Kriščiūnas patikino, kad A.Saboniui bus pasiūlytas reabilitacinis gydymas Abromiškėse arba Druskininkuose.

„Pagrindinis reabilitacijos tikslas – palengva vėl didinti fizinį krūvį ir sugrąžinti jėgas“, – paaiškino profesorius A.Kriščiūnas.

Mokslų daktarė O.Gustienė, nuoširdžiai besirūpinanti ligoniais po ūminio miokardo infarkto, žino, kad ir A.Saboniui maždaug pusę metų reikės stebėti savo sveikatą, vengti didelio fizinio ir emocinio krūvio, laikytis sveikos gyvensenos.

„Kažkiek laiko reikės vartoti kai kuriuos vaistus“, – pridūrė O.Gustienė

Širdies infarktas legendinį krepšininką A.Sabonį ištiko pirmadienio vakarą žaidžiant krepšinį. Blogai pasijutęs vyras buvo skubiai atvežtas į Kauno klinikas, kur visą parą budi aukščiausio lygio kardiologijos specialistų komanda. Ji grąžino krepšininkui gyvybę. Itin didžiulė grėsmė buvo iškilusi, išsivysčius labai sunkiai komplikacijai – širdies skilvelių virpėjimui. Dėl to įvyko klinikė mirtis.

Medikai  sugrąžino A.Saboniui gyvenimą ir optimistiškai prognozuoja, kad sveikatos sutrikimas neturės jokių neigiamų pasekmių.


Šiame straipsnyje: Arvydas Sabonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

sesute

sesute portretas
baisi tragedija , nes dabar jau negales tiek daug gerti ?

Joske

Joske portretas
Nr.2 -sesute, ozka tu, ka cia tauziji?

Keista

Keista portretas
Vakar jautėsi labai gerai, o šiandien dar geriau - kaip sovietinais laikais...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių