A.Sabonis apie permainas „Žalgiryje“: aš šokiruotas (papildyta)

Kauno „Žalgirio“ prezidentas ir geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis nesuprato, kodėl klubo savininkui Vladimirui Romanovui prisireikė atleisti Ramūną Butautą ir Algirdą Brazį iš darbo. „Aš esu šoke“, - išskirtiniame interviu „Kauno dienai“ Malagoje sakė A.Sabonis.

Į savo namus Malagoje iš Lietuvos antradienį sugrįžęs A.Sabonis trečiadienį atvažiavo į žalgiriečių treniruotę, kur ir aptarė visas nelinksmas ir šokiruojančias naujienas.

- Arvydai, kaip jūs vertinate atleidimų bangą "Žalgiryje"?

- Aš esu ištiktas šoko.

- Su V.Romanovu nekalbėjote?

- Ne. Bet reikės pasikalbėti. Man įdomu, kokie motyvai jį paskatino taip pasielgti. Juk tokie dalykai turėjo įvykti dėl kažko. Negi prabundi ir taip iš niekur nieko sugalvoji - atleisiu?

- O su R.Butautu bandėte išsiaiškinti, kas atsitiko?

- Norėjau, bet neprisiskambinau. Jo telefonas išjungtas. Bet būtinai dar bandysiu jam prisiskambinti.

- Jūsų nuomone, dabar permainos komandoje nebebuvo reikalingos?

- Na, čia kaip žaibas iš giedro dangaus trenkė. Manau, daugeliui, jeigu ne visiems, taip pasirodė. Velnias žino... Net neturiu, ką pasakyti, nes nesuvokiu, koks buvo tokio sprendimo motyvas. Juk viskas buvo idealiai - komanda pateko į Eurolygos šešioliktuką, kas jau buvo beveik neįtikima, reikėjo tik žaisti toliau, rengtis ir laukti LKL finalų. O laimėti dar buvo ką, juk dar trys turnyrai laukia - LKF taurė, BBL ir LKL finalai.

- Antradienį V.Romanovas vienoje televizijos laidoje viešai įžeidinėjo ir R.Butautą, ir A.Brazį, pavadinęs juos impotentais. Kaip jūs įvertintumėte tokias "Žalgirio" - garbingiausio Lietuvos klubo - savininko kalbas?

- Jeigu jis taip iš tikrųjų pasakė, tai, aišku, yra negerai. Tai negražu ir garbės nedaro tam žmogui, kuris leido sau taip kalbėti. "Žalgiryje" dirba krepšiniui atsidavę žmonės, kurie dirba ir toliau dirbs krepšinio labui, nes jie krepšinį myli ir gerbia.

- Žaidėjai taip pat jaučiasi sukrėsti tokių netikėtų permainų. Kaip manote, ar tai neturės neigiamos įtakos komandos žaidimui?

- Visko gali būti. Tai priklausys nuo žaidėjų, nuo kiekvieno asmeniškai. Kai blogai sekasi, permainos kartais būna į naudą. Bet dabar... Pralaimėjome tam "Perlui", tai ką? Būna juodų dienų. Sakyčiau, visai laiku pralaimėjome, toks sukrėtimas visai gali išeiti į naudą, nes žaidėjai supras, kad reikia susikaupti ir rimtai rengtis. Aišku, negerai pralaimėti tokias rungtynes, bet geriau anksčiau, o ne baigiantis sezonui. Ir tikrai nemanau, kad dėl to reikėjo keisti trenerius. Tuo labiau, kad Butautas dar nieko nepadarė tokio, išskyrus tai, kad padėjo komandai išeiti į Eurolygos šešioliktuką. Gal būtų ir Krapikas padėjęs išeiti į šešioliktuką, niekas nežino, bet tuo metu trenerių kaita pasitvirtino ir viskas išėjo supergerai. O dabar tai nežinau... Tik pusantro mėnesio žmogus padirbo.

- Per savo karjerą tokių dalykų nesate patyręs?

- Matęs tik kituose klubuose Europoje ir Lietuvoje (juokiasi). Bet ir tai turbūt ne kas mėnesį. Futbole tas buvo labai paplitę. Atsimenu, Madride, maždaug prieš 10-12 metų, pakeitė trenerį iki čempionato pabaigos likus gal dešimčiai turų. Komanda iki tol buvo ryškiai pirma ir nelaimėti čempionato galėjo tik teoriškai. Žaidė idealiai. Bet kažkas atsitiko - ar asmeniniai nesutarimai tarp klubo vadovų ir trenerio, ar dar kažkas, ir, įsivaizduokite, komanda pralaimėjo čempionatą, nors tokia galimybė buvo gal tik vienas procentas. Taip ir būna gyvenime...


Šiame straipsnyje: ŽalgirisSabonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių