Artimesnė pažintis su lietuviškuoju Muhammadu Ali

„Mūsų klube visada kabojo daug garsiojo JAV boksininko Muhammado Ali nuotraukų. O dabar mes turime savo Muhammado Ali anūką. Labai man tas vaikinas į JAV bokso legendą panašus“, – juokavo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro bokso treneris Piotras Prokofjevas.

Prieš kiek daugiau nei pusantrų metų į bokso treniruotę atėjo juodbruvas berniukas – panevėžietės ir juodaodžio brito sūnus.

„Lankyti boksą pasiūlė draugas, su kuriuo kartu ir nuėjome treniruotis. Tai buvo pirmas mano išbandytas sportas. Ir viskas man sekasi gerai, tikrai neatsibodo“, – kalbėjo šių metų balandį 14-os metų gimtadienį atšventęs Deividas Tepcovas.

Atrodo kaip aštuoniolikmetis

„Dabar jis atrodo kaip aštuoniolikos. Ankstyvo brendimo. Jo rankos labai ilgos. Čia jau turbūt įgimta, sunku būtų rasti dviejų lietuvių vaiką su tokiomis ilgomis rankomis. Tad jo fiziniai duomenys yra labai geri, bet jam atėjus, reikėjo pataisyti fizinius gebėjimus“, – apie Deividą kalbėjo treneris P. Prokofjevas.

14-metis sveria 90 kg, jo ūgis – 191 centimetras. Treneris prisipažino, kad vaikino svorio kategorijos bendraamžių Lietuvoje rasti beveik neįmanoma. Tad panevėžiečiui dažniausiai tenka boksuotis su vyresniais varžovais.

„Nelabai tas ūgis padeda. Nebent šiek tiek tuo, kad gal daugiau jėgų turiu“, – teigė pats D. Tepcovas.

Pernai jis boksavosi metais ar dviem vyresnių berniukų turnyruose. Lietuvos jaunučių pirmenybėse panevėžietis užėmę antrąją vietą, šalies jaunučių bokso žaidynėse – trečiąją.

„Jo svorio kategorijos bendraamžių varžovų atsiras, bet tai įvyks ne taip greitai“, – mano P. Prokofjevas.

Viltys – tarptautinė arena
Treneris viliasi D. Tepcovą išbandyti rimtame tarptautiniame turnyre.

„Yra toks Europos moksleivių čempionatas. Šiemet jis vyks Airijoje. Jeigu atsirastų pinigų, aš jį ten tikrai nusivežčiau. Manau, kad jis galėtų tapti prizininku, gal finalininku, o gal ir nugalėtoju“, – kalbėjo treneris.
Pernai P. Prokofjevo auklėtinis Augustas Beliūnas Europos moksleivių čempionate Rusijoje iškovojo bronzos medalį.

Vaikinas yra kairiarankis, o tai, trenerio teigimu, bokso srityje yra pranašumas, kovojant su dauguma varžovų.

„Jis yra dar jaunas, bet aš tikiu, kad jei norės, galės pasiekti daug. Perspektyvos priklausys nuo jo paties“, – tvirtino P. Prokofjevas.

Pats Deividas apie tolimą ateitį negalvoja. „Dabar man treniruotės ir boksas labai patinka. O kokių nors svajonių, susijusių su boksu, neturiu“, – kalbėjo jaunasis boksininkas.

Kad paauglys treniruojasi noriai, pabrėžė ir P. Prokofjevas.

„Jo psichika yra labai stabili. Tai geras vaikas, linksmas, be jokių kaprizų“, – pasakojo apie auklėtinį treneris.

Du tris kartus per savaitę treniruotis šiais laikais ryžtasi ne kiekvienas vaikas. Anot „Vilties“ pagrindinės mokyklos aštuntoko D. Tepcovo, sportuoja retas jo bendraklasis. Dauguma šiuolaikinių vaikų leidžia dienas prie kompiuterio, o Deividą labiau traukia į bokso salę.

„Man taip nebūna, kad užuot ėjęs į treniruotę, norėčiau sėdėti prie kompiuterio“, – tvirtino vaikinas.

Boksas jam yra ir bendravimo forma. Paauglys tikino, kad treniruotėse susirado daug draugų.

Nebuvo tėvo gimtinėje

„Deivido tėvas buvo daugkartinis Anglijos bokso čempionas Peteris Maka. Tapti bokso profesionalu jam paskutinę akimirką sutrukdė rimta trauma. O sūnus tikrai iš jo paveldėjo gabumų“, – kalbėjo P. Prokofjevas.

Tiesa, jaunojo boksininko tėvų bendras gyvenimas nesusiklostė. Paklausti tėvo patarimo apie sportą ar gyvenimą berniukas daug galimybių neturi. Abu tėvai norėjo gyventi savo šalyse ir Deividas augo Panevėžyje su mama ir močiute. Tėvo gimtojoje Anglijoje vaikas niekada nėra buvęs.

„Nieko, aš jam visada sakau: tu tik aktyviai treniruokis ir pamatysi daug šalių. Galbūt sutiksime ir tavo tėvą Londone“, – kalbėjo treneris P. Prokofjevas.

„Ir mama, ir močiutė į boksą žiūri palankiai. Nieko bloga nesako. Dar ir skatina sportuoti“, – D. Tepcovas tvirtino turįs pritarimą savo pomėgiui šeimoje.

Odos spalva netraukia dėmesio

Panevėžyje tamsesnės odos futbolininkas ar krepšininkas vis dar atrodo gana egzotiškai. Be to, šis tamsiaodis kalba lietuviškai.

Bet jaunasis boksininkas nei patyčių, nei didesnio žmonių dėmesio dėl odos spalvos nepatiria.

„Mano išvaizda man nei padeda, nei trukdo. Ir sportuojant, ir gyvenime“, – tvirtino Deividas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių