Artėja tradicinis tarptautinis žurnalistų ralis

Mažiau nei pusšimtis dienų beliko iki birželio 1-ąją startuosiančio tarptautinio žurnalistų ralio, kuriuos Lietuvos žurnalistų autoklubas be pertraukų rengia nuo 1996 metų, pradžios.

Gerą aurą įgavusios šios lenktynės, į kurias paprastai susirenka po 30-35 ekipažus iš 4-6 šalių, šiemet bus jau septynioliktosios turtingoje jų istorijoje.

Nors šių metų Press ralis nepasižymi ypatingomis sukaktimis, tačiau jame kaip niekad gausu naujovių. Pirmą kartą renginys nebetelpa vienos šalies rėmuose, o jo dalyviai varžysis dviejų kaimyninių respublikų - Lietuvos ir Latvijos keliais.

Ralio startas bus paskelbtas birželio 1 d. Rygoje, miesto širdimi vadinamoje Rotušės aikštėje, kurioje Latvijos sostinės gyventojai pažymi svarbiausias šaliai ir miestui datas.

Ralio dalyviai iš Rotušės aikštės pasuks į garsiąją Bikerniekų žiedinių lenktynių trasą, kur jų laukia pirmieji specialūs greičio ruožai, po to visi varžysis saugaus eismo poligone 333, kiek vėliau - Jelgavoje, o pirmosios dienos vakarą jie kirs Lietuvos sieną ir įsikurs Plateliuose, jachtklubo bazėje.

„Varžytuvės dviejų respublikų keliais - naujas, gerokai didesnių organizacinių pastangų reikalaujantis žingsnis mūsų tradicinio ralio istorijoje, - sako Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. - Rengdami iki šiol vykusius 16 ralių jau išvažinėjome visą Lietuvą, todėl nutarėme kolegoms, o ypač - užsieniečių ekipažams - sudaryti progą plačiau susipažinti ir su puikiomis Latvijos trasomis. Sykiu tai puiki galimybė įtraukti į lenktynes daugiau Latvijos bei Estijos žurnalistų.“

Antrąją dieną greičio ruožai ir specialiosios rungtys drieksis Plungės ir Rietavo apylinkių keliais.

Dar viena renginio naujovė - turistinė grupė, kai atskirose trasose galės varžytis visi, manantys, jog pažinimo džiaugsmas svarbiau nei adrenalino poreikis. Šios grupės dalyviai rungsis ne greičio ruožuose, o pagal sudarytą legendą ieškodami žymių vietų abiejose respublikose ir jose atlikdami specialias užduotis, panašias į praktikuojamas turistiniuose ar šeimyniniuose raliuose.

Beje, šios grupės dalyviai kelią finišo link galės skintis ne tik automobiliais, bet ir motociklais. To žurnalistų raliuose irgi dar nėra buvę.

Tačiau neabejojama, kad didžiąją dalį 17-ojo Press ralio dalyvių sudarys automobilius tikrai mokantys vairuoti greiti žurnalistai, daugelio iki šiol Lietuvoje vykusių tarptautinių žurnalistų ralių dalyviai, nugalėtojai bei prizininkai.

Jiems per abi ralio dienas teks įveikti pusės tūkstančio kilometrų atstumą Lietuvos ir Latvijos keliais.

XVII kartą rengiamame Press ralyje žada dalyvauti Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos ir kitų šalių žurnalistai.


Šiame straipsnyje: Žurnalistų ralislenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių