Architektas A.Bublys: „Žalgirio“ arena bus viena geriausių regione

Kauno „Žalgirio“ arenoje apsilankė vienas jos bendraautorių, Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis ir dirbantis architektas Algimantas Bublys. Didžiulę patirtį turintį, daugiau kaip dešimties arenų JAV autorių, Lietuvos architektų komanda vadina „Žalgirio“ arenos krikštatėviu. Kauno arenos statytojus jis konsultuoja nuo pat idėjos užsimezgimo prieš dešimt metų.

„Įspūdžiai labai geri, ypač arenos viduje. Man atrodo, tai bus viena geriausių arenų šiame regione. Ji galėtų konkuruoti ir su JAV arenomis. Stilistiškai ji kitokia, bet tai yra įdomu. Man patinka architekto Eugenijaus Miliūno eksperimentai, kuriuos jis įgyvendino arenos išorėje“, – po apsilankymo arenoje pasakojo paskutinį kartą joje prieš pusantrų metų buvęs A. Bublys.

Architektas pastebėjo, kad šiuolaikinės arenos nėra skirtos vien tik sporto renginiams. Svarbu, kad arenoje būtų galima organizuoti koncertus, cirko pasirodymus, rengti parodas. Tam įrengiamos atitraukiamos tribūnos, kurios padidina arenos aikštės erdvę. Šiuo metu koncertai vis dažniau rengiami apvaliose scenose aikštės centre. Modernios arenos turi būti pritaikytos skirtingo pobūdžio renginiams.

„Arenose labai svarbu – matomumas, kad iš visų vietų būtų gerai matyti. Šiuo aspektu Kauno arena atrodo labai gerai. Vietos smulkiems prekybos taškams, kavinėms, patogios kėdės, tualetai, privačių ložių kiekis – visi šie modernioms arenoms svarbūs dalykai „Žalgirio“ arenoje apgalvoti ir įgyvendinti puikiai. Tai yra labai gera arena. Man atrodo ir Kaunas, ir visa Lietuva galės ja didžiuotis. Tai bus ir patogi, ir efektinga arena“, – komplimentų negailėjo A. Bublys.

Baigiamoje statyti „Žalgirio“ arenoje jau sudėtos kėdės, įrengtos VIP tribūnos, sutvarkyta treniruočių salė, kelios rūbinės, baigiami įrengti sanitariniai mazgai, tvarkoma aplinka, vyksta inžinerinių sistemų testavimai.

„Žalgirio“ arenos statybos finansuojamos iš Kauno miesto bei Lietuvos valstybės biudžetų, Europos Sąjungos ir šalies gyventojų lėšomis. Projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje, Karaliaus Mindaugo pr. 50“ finansavimo ir administravimo sutartyje numatyta, jog iš Europos regioninės plėtros fondo arenos statybai bus skirta 50 mln. Lt. Kauno sporto arenos bendra vertė – 172,1 mln. Lt. Projektu siekiama sudaryti galimybes Kaune organizuoti aukšto lygio sporto ir kultūros renginius, pagyvinti miesto ekonomiką, sukurti naujas darbo vietas, gerinti miesto įvaizdį bei vystyti krepšinio ir kitų sporto šakų tradicijas.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arenaBublys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SSA

SSA portretas
Vilniukai mirsta is pavydo turbut....

Gintas

Gintas portretas
Va čia tai naujiena / bent jau man /Pasirodo kad yra bendraautorius arenos projekto.Tada iš viso keista,kai tokią patirtį turintis architektas pridarė tiek klaidų projekte.Juk statybos bendrovė / pagal juos / vėluoja su darbais,būtent dėl projektavimo klaidų,arba projekto atskirų vietų taisymui.Tai ko gero reiktų dalį kaltės,dėl nelaiku priduodamos arenos,permesti ir architektams.O dar ir statybininkai buvo viešai minėję kad vėluojama priimti sprendimus.Tai dabar kaip ir aiškėja dėl ko.Juk pats Milinis,matomai nelabai ką vienas ir galėdavo priimti. Na dėl tos geriausios arenos vardo,tai gal dar reiktų palaukti.Juk dar jos nebeturim.Ir dar ilgai jis bus pertvarkoma,tobulinama. Na o arenos antigerbėjams tai skaudus smūgis,jeigu iš tikrųjų taip bus. Juk ir ne vienas šalie,Kauno architektas buvo labai prieš jos statybą saloj.Vis siūlė perkelti ją į miesto pakraštį,tiksliau priimti Rakausko projektą.Vienu metu,netgi Garastas,dainavo pagal tų priešininkų grojamą muziką......

kobis

kobis portretas
pats dirbu statybose tai galiu pasakyt tik tiek kad terminai buna nerealus. nori kadper metus pastatytu tokius rumus jus juokus mekstate
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių