Aptartas pasirengimas Europos krepšinio čempionatui

Trečiadienį sostinėje įvyko "EuroBasket 2011" Vyriausybinės darbo grupės posėdis, kuriame buvo apsvarstyti svarbiausiai klausimai, kylantys besirengiant būsimam Europos krepšinio čempionatui.

Kadangi po rinkimų į savivaldybes keitėsi kai kurių miestų merai, į darbo grupės posėdį buvo pakviesti ir buvę, ir naujai išrinkti čempionato miestų vadovai, kurie pakeis savo pirmtakus darbo grupėje.

"Pirmiausia norėčiau padėkoti buvusiems darbo grupės nariams už jų atliktą didžiulį darbą ruošiantis Europos čempionatui, už pagalbą sprendžiant neretai labai sudėtingas problemas, - sakė darbo grupės vadovas Raimundas Alekna. - O naujiems mūsų darbo grupės nariams noriu palinkėti sėkmės tęsiant pradėtą darbą".

Organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas supažindino darbo grupės narius su esama padėtimi ir pristatė svarbiausias problemas.

"Iki čempionato pradžios liko trys su puse mėnesio, tad norėtųsi, kad kaip ilgų nuotolių bėgime, dabar atrastume antrąjį kvėpavimą, ir ne tik nelėtintume tempo, bet kaip tik - didintume, - sakė M.Špokas. - Didžiausios problemos šiandien - nebaigti dviejų arenų statybos darbai, Panevėžyje vėluoja komandų viešbučio rekonstrukcijos pabaiga".

Organizacinio komiteto vadovas taip pat informavo, kad gegužės viduryje visus čempionato miestus dar kartą aplankys "FIBA Europe" delegacija, kuri dar kartą įvertins viešbučius, arenas ir pasirengimo lygį.

"Iškart po "FIBA Europe" vizito gegužės 10- 14 d. į Lietuvą atvyks kai kurių dalyvaujančių šalių federacijų atstovai, kurie pageidauja susipažinti su būsimo čempionato varžybų ir gyvenimo sąlygomis", - pasakojo M.Špokas.

Pasak jo, kai kurios šalys jau anksčiau apsilankė Lietuvoje ir apžiūrėjo gyvenimo sąlygas. Kitos, kaip pačios pranešė, tiesiog pasitiki organizatorių sugebėjimais sudaryti geriausias įmanomas sąlygas.

"EuroBasket 2011" organizacinio komiteto saugumo grupės vadovas Henrikas Šliažas darbo grupės nariams pristatė pagrindinį čempionato saugumo planą, kurį organizatoriai rengė kartu su Lietuvos Vidaus reikalų ministerijos specialistais, policijos atstovais ir "FIBA Europe" saugumo ekspertais. "FIBA Europe" teigiamai įvertino ir visą planą, ir priemones, kurias organizacinis komitetas kartu su policijos atstovais planuoja siekiant užkirsti kelią bilietų perpardavinėtojams.

Posėdžio pabaigoje R.Aleknos siūlymu į darbo grupę buvo įtraukti naujai išrinkti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miesto merai.

Kitas Vyriausybinės darbo grupės posėdis planuojamas gegužės pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių