Apginti titulą R.Paškauskienei poroje su serbu sutrukdė klaidos

Su serbu Aleksandru Karakaševičiumi Europos stalo teniso čempionato bronzą iškovojusi Rūta Paškauskienė jau antradienį gins Lietuvos garbę Vilniuje.

Serbijoje vykusiame Europos mišrių dvejetų stalo teniso turnyre nugalėtojų titulą gynęs lietuvės Rūtos Paškauskienės ir serbo Aleksandro Karakaševičiaus duetas pusfinalyje 1:4 pralaimėjo Turkijai atstovavusios kinės Hu Melek ir serbo Marko Jevtovičiaus porai ir turėjo tenkintis bronzos medaliais, rašo sportas.info.

Stalo tenisininkė pripažįsta, kad pusfinalyje jos ir serbo dueto žaidimas buvo prastokas. R. Paškauskienės nuomone, dėl to kaltas jaudulys ir didelis klaidų skaičius.

Europos pirmenybėse jums nepavyko apginti čempionų titulo, tačiau iškovojote bronzos medalius. Šį turnyrą laikote pergalingu, ar pralaimėtu?
Pergalingu. Iškovoti auksą, visada labai sunku, reikia būti geriausios sportinės formos. Mes čempionatą laimėjome tris kartus iš eilės, todėl tikėtis nugalėti dar kartą – labai sunku. Bronzos medalis Europos čempionate  - labai gerai, todėl šias pirmenybes laikau pavykusiomis. 

Ko pritrūko pusfinalyje?
Nesusižaidėme. Ko gero pirmą kartą taip prastai sekėsi, gal todėl, kad A. Karakaševičius prieš žemietį žaisdamas jautė įtampą. Jaudinasi jis prieš savus žaisdamas, nes jį ten visi gerai pažįsta, žino stipriąsias ir silpnąsias puses. Pernai, kai žaidėme prieš serbus ketvirtfinalyje, nugalėjome per plauką. 

Partneris buvo įsitempęs, aš taip pat dariau klaidų, tai mums ir pakišo koją. Varžovai buvo labai stiprūs, norint prieš juos laimėti reikėjo būti labai geros formos, o mums labai sunkiai ėjosi, retai būna, kad taip žaistume, todėl ir patys buvome nustebę.



Kokios jūsų poros stipriosios pusės?
Mano partneris kairiarankis, labai gerai priima padavimus, puikiai jaučia kamuoliuką. Aš žaidžiu arti stalo, jis toliau - papildome vienas kitą.

Jau antradienį laukia Europos Nacijų taurės mačas su portugalėmis

Taip, Lietuvos moterų rinktinei atstovaus Lina Misikonytė, Ieva Jucevičiūtė, Eglė Stuckytė ir aš. Iš mūsų žais tik trys sportininkės, dar nežinome kurios, treneriai dar neapsisprendė. Praleidau  pirmąjį mačą, tada mūsų rinktinė portugalėms nusileido 2:3. Namie tikimės laimėti.

Portugalės - vidutinio lygio, neblogos žaidėjos, nežinau kokios sudėties jos atvyko į Lietuvą, bet prieš jas reikės žaisti visa jėga.

* * *

R. Paškauskienė ir A. Karakaševičius Europos mišrių dvejetų čempionais yra tapę 2000, 2005, 2007 ir 2009 metais. 2002 metų Europos pirmenybėse lietuvė ir serbas pelnė sidabrą. 

Šiemet R.Paškauskienė dar du sykius kopė ant Europos čempionato garbės pakylos. Rugsėjį Čekijoje vykusiose žemyno pirmenybėse lietuvė asmeninėse varžybose iškovojo bronzą, o moterų dvejetų turnyre su ruse Oksana Fadejeva nuskynė auksą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių