A.Paulauskas: šioms rungtynėms ruošėmės labai rimtai

Po laimėtų rungtynių Jekaterinburgo UMMC komandos vyr. treneris Algirdas Paulauskas džiaugėsi, kad jo vadovaujamos krepšininkės nusiteikė rungtynėms ir neslėpė, kad Jekaterinburgo klubas yra stipresnis už Kauno “VIČI-Aistes”.

“Mes tikrai žinojome, kad “VIČI-Aisčių” komanda yra čia ne vieną suvenyrą surinkusios, todėl mes irgi nenorėjome, kad mus ištiktų tokia dalia. Ruošėmės šioms rungtynėms labai rimtai. Aišku mums trūko ir Marijos Stepanovos, ir Sandros Linkevičienės. Stepanova negalėjo žaisti dėl traumos, Linkevičienė, kaip patriotė, nenorėjo žaisti prieš savo buvusią komandą – čia sveikintinas dalykas. Turėjome verstis praktiškai 8 žaidėjomis.

Pasak A. Paulausko, nors UMMC pergalė nebuvo lengva, ji – dėsninga.

“Merginos rungtynėms nusiteikė gerai, bet jos buvo tokios kietos, sunkios. Tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės buvo kieta gynyba. Šiandien UMMC tikrai yra stipresnė komanda, nėra ko slėpti, tą visi žino ir kažkokių žygdarbių, įveikdama “VIČI-Aistes”, neatliko. “VIČI-Aistės” kovėsi iš širdies. Neturiu su kuo sveikint, bet jei būčiau jų treneris, priekaištų neturėčiau.”

Paprašytas įvertinti vienos geriausių pasaulyje įžaidėjų Sue Bird žaidimą, treneris teigė, kad šiai krepšininkei labiausiai trūksta laiko susižaisti su komanda.

“Sue Bird neatvažiavo geriausios formos, galbūt jai dar tebėra aklimatizacija. Ji labai greitai įsisavino derinius, bet žaidžiant, kada reikia greitai statyti komandą, jai vadovauti, pritrūksta laiko, nes drauge treniruojames tik savaitę”, – sakė A. Paulauskas

Jo oponentas “VIČI-Aistėse” Mantas Šernius pripažino, kad jo vadovaujama komanda daug šansų įveikti Jekaterinburgo UMMC neturėjo.

“Žaidėjos atvyko tikrai galingos. Kaip treneris galiu pasakyti, kad jaučiasi kitas lygis situacijų skaityme ir situacijų įvertinime tiek puolime, tiek gynyboje. Jos patyrusios, jos tas situacijas yra žaidusios tikrai aukštame lygyje, gerame greityje. Jaučiasi, kad mums dar trūksta dvejų-trejų metų iki jų, kad bent kažką panašaus galėtume padaryti. Tikrai pajutau, kad susikovėme su rimtu varžovu ir jų žaidėjos tiek gynyboje, tiek puolime, pripažinkime, yra pranašesnės”, – lygių skirtumus aiškino M. Šernius.

Nepaisant prarastų galimybių patekti į kitą turnyro etapą, komandos strategas teigė, kad jo vadovaujamos krepšininkės visada žaidžia tik dėl pergalės.

“Mes vis dar tikime stebuklais ir tai ne kartą parodėme. Aš komandai sakiau, kad man nesvarbu rezultatas, man svarbus atlikimas, kokybė tiek puolime, tiek gynyboje, situacijų skaitymas. Todėl šiose rungtynėse, ypač antroje jų dalyje, leidau žaisti jaunesnėms žaidėjoms, kad jos patirtų, kas tai yra, nes ateityje joms to reikės. Šiandien pamačiau, kas vertas žaisti daugiau minučių, kas mažiau. Į tai bus tikrai atsižvelgta. Mūsų tikslas Eurolygoje yra nugalėti kiekvienose rungtynėse. Pergalės, žaidimo kokybė, patirtis”, – tvirtino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių