Andrejus Kirilenka – naudingiausias spalio Eurolygos žaidėjas

Jei pasibaigus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui rusas Andrejus Kirilenka nuspręstų ir vėl kelis žaisti už Atlanto, į JAV puolėjas tuščiomis negrįžtų.

Nors Europoje sezonas prasidėjo dar visai neseniai į Maskvos CSKA ekipą sugrįžęs krepšininkas jau pelnė pirmąjį apdovanojimą. A.Kirilenka buvo išrinktas naudingiausiu spalio mėnesio Eurolygos krepšininku.

Universalumu garsėjantis žaidėjas vilkėdamas Jono Kazlausko treniruojamos ekipos marškinėlius pajėgiausiame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre spalį sužaidė dvi rungtynes.

A.Kirilenka vidutiniškai rungtyniaudavo kiek daugiau nei 27 minutes. Aukštaūgis per susitikimą pelnydavo 14,5 taško (61,5 proc. dvitaškių, 66,7 proc. tritaškių, 58,3 proc. baudų), atkovodavo 9,5 ir perimdavo 0,5 kamuolio, atlikdavo 5,5 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo 2,5 metimo, išprovokuodavo po 5 pražangas, prasižengdavo 2,5 bei suklysdavo 0,5 karto.

Pirmajame ture CSKA nugalėjo Kauno „Žalgirį“, o A.Kirilenka aikštę paliko su 37 naudingumo balais. Antrajame ture atletui sekėsi kiek kukliau, jo sąskaitoje buvo 23 efektyvumo balai, bet armiečiai be vargo įveikė Bambergo „Brose Baskets“ klubą.


Šiame straipsnyje: Andrejus KirilenkaEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių