Amerikiečiai lietuvius regi tarp favoritų

Po pergalingai amerikiečiams pasibaigusių rungtynių tarp JAV ir Lietuvos rinktinių, Šiaurės Amerikos žemyno atstovai negailėjo pagyrų lietuviams.

Treneris Mike‘as Krzywewskis: „Buvo naudinga žaisti prieš zoninę lietuvių gynybą tokį ilgą laiką. Mes buvome kantrūs, ir nors prametėme keletą metimų rungtynių pradžioje, pradėjome veržtis į baudos aikštelę ir gerai skirstėme kamuolius.

Galvojame tik apie kitas draugiškas rungtynes su Rusijos rinktine. Manau, kad galime būti išmesti iš tolimesnio turnyro bet kurios komandos. Žaidėme gerai, nes labai gerbiame Lietuvos rinktinę, kuri, manau, pretenduoja į medalius".

Kobe Bryantas: „Šarūnas Jasikevičius yra puikus krepšininkas, kuris savo šalies rinktinėje žaidžia itin gerai. Šiandien strategiškai neleidome žaisti lietuviams tose zonose, kurios jiems patogios.

Su lietuvių zonine gynyba taip pat susitvarkyti pavyko. Atlikinėjome daug perdavimų, o ir net nepataikę turėdavome galimybę kartoti savo netaiklius metimus. Mes esame stiprūs. Lietuvos rinktinė taip pat yra gera komanda. Ji sutriuškino Argentiną, neblogai sužaidė ir prieš ispanus. Ši komanda gali būti tarp prizininkių, ir mes norėjome pasakyti jiems, kad esame stipri rinktinė".

LeBronas Jamesas: „Mūsų žaidimas gerėja. Šį vakarą mes žaidėme pakiliai prieš priešininką, su kuriuo gali tekti kovoti dėl olimpinių medalių.

Lietuviai šiame mače staigmenų nepateikė. Mes žinojome ir nujautėme, kokį žaidimą žais Lietuvos rinktinė. Tai labai gera komanda. Žinojome, jog privalome neleisti atakuoti varžovams iš toli, tačiau kartu turėjome ginti baudos aikštelę. Puikiai atlikome užduotis. Kartais klydome baudos aikštelėje ir žaisdami du prieš du, bet jaučiame, jog galime šias spragas ištaisyti. Didžiąją dalį dvikovos žaidėme gerai".

Carmelo Anthony: „Sunkiausia šiandien buvo išlikti šaltakraujiškiems. Daug kartų atakavome laisvi, bet prametėme. Jei vėl gautume tokių progų, manau, pataikytume. Varžovų negalime palikti laisvų, sakau jums tai. Tai stipri komanda. Jie niekada nepasiduoda. Esu įsitikinęs, kad jie peržvelgs šias rungtynes ir pasirengs olimpiadai".

Dwightas Howardas: „Tiesiog stengiausi žengti į aikštę ir žaisti kietai, susikurti progų lengviems metimams ir būti aktyvus. Manau, po krepšiais kovojome geriau nei praėjusiose rungtynėse su Turkija. Tuomet mums labiau rūpėjo greitos atakos, o ne kova po krepšiais. Tai tik trečiosios rungtynės nuo praėjusios vasaros, taigi dar liko pora dvikovų iki olimpiados.

Lietuvos rinktinė - labai protinga. Per pirmą pusę puikiai gynėmės žaisdami du prieš du, bet po pertraukos jie pakeitė žaidimą ir turėjome prie to prisitaikyti. Tai labai protinga komanda ir žaisdamas prieš ją daug pasimokiau".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių