„Alytus 2013“ vandensvydžio taurėje - nuožmios kovos

Balandžio 25-28 dienomis Alytuje vyko tradicinis penktasis tarptautinis Jaunių vandensvydžio turnyras „Alytus 2013“ . Penktą kartą vykusiose tarptautinėse varžybose Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine rungtyniavo  aštuonios vandensvydžio komandos. Šiais metais sulaukta daugiau kaip 130 sportininkų iš septynių šalių: Rusijos (komandos „Kinef“ ir „St. Peterburg“) , Ukrainos  (komanda „Sport liceum“), Suomijos (komanda  „Turun uimarit“), Slovakijos (komanda  „PVK Vrutky“), Vokietijos (komanda „S.v. Halle“) ir  Baltarusijos (komanda „COR Brest“).   Lietuvai atstovavo Tomo Vainikonio ir Artūro Šimansko treniruojama Lietuvos Jaunių rinktinė.

Jau  pirmąją  turnyro dieną Alytaus baseine užvirė atkaklios kovos.  Komandos, kurios buvo  suskirstytos į du pogrupius,  varžėsi dėl  pirmų dvejų vietų pogrupiuose,  nes tik tai garantavo galimybę toliau varžytis dėl prizinių vietų.   Lietuvai atstovavusi Jaunių rinktinė užtikrintai rezultatu 15:5 nugalėjusi Vokietijos  „S.v. Halle“ pralaimėjusi Rusijos“ Kinef“ir  vos vienu tašku nusileidusi Suomijos „Turun uimarit“ komandai, prarado galimybę varžytis dėl aukščiausių apdovanojimų ir savo pogrupyje užėmė trečiąją vietą.

Bet Lietuvos jauniai nenuleido rankų ir turėjo galimybę parodyti savo charakterį kovojant dėl 5 vietos, kur laukė tikrai stiprūs ir pasiduoti neketinantys žaidėjai iš Baltarusijos „COR Brest“ ir Slovakijos PVK „Vrutky“.  Pirmose rungtynėse su Baltarusijos komanda kova užvirė nuo pat pirmos rungtynių minutės, o jau antro kelinio pabaigoje už grubų žaidimą ir smūgį varžovui iki rungtynių pabaigos buvo pašalintas Baltarusijos komandos žaidėjas. Kovai tęsiantis  Lietuvos Jaunių rinktinė ketvirtame kėlinyje  rezultatu  16:12 sugebėjo palaužti Baltarusijos  „COR Brest“ komandą.

Kitos dienos rungtynėse Lietuvių laukė gilias vandensvydžio tradicijas turinčios Slovakijos PVK „Vrutky“ komanda. Kova vyko nuo pirmos iki paskutinės rungtynių minutės, bet to nepakako išaiškinti penktosios vietos laimėtojų. Kadangi rungtynės pasibaigė lygiosiomis 10:10komandų laukė 5metrų baudinių serija. Po sėkmingai realizuotų   Tomo Janavičiaus, Luko Baliulevičiaus, Domanto Lukausko, Jurijaus Golinok ir Mariaus Jakimčiko 5 metrų baudinių ir Raimondo Kazlausko sėkmingai atremto varžovo metimo 15:14 lietuviai šventė pergalę. Geriausiu Lietuvos Jaunių rinktinės  žaidėju pripažintas  kaunietis Tomas Janavičius.

Dėl trečios vietos susitiko Lvovo „Sport liceum“ ir įspūdingą pažangą nuo praeito turnyro padarę Turku „Turun uimarit“ sportininkai. Po atkaklios kovos rezultatu 10:7 pergalę  šventė ir bronzos medaliais pasipuošė ukrainiečiai.

Finale susitiko tradiciškai stiprias komandas deleguojančios Rusijos komandos, tai Kirishi miesto komanda „Kinef“ ir St. Peterburgo „St. Peterburg“.  Tačiau lauktos dramos žiūrovai neišvydo.  Komanda „Kinef“ be didesnio vargo,  rezultatu 12:6 įveikė savo tautiečius ir iškovojo aukščiausią trofėjų-  „Alytus 2013“ taurę.

Pasak  organizatoriaus ir vandensvydžio trenerio Artūro Vainikonio,  turnyras kiekvienais metais įgauna vis didesnį pagreitį, vis daugiau komandų iš įvairių šalių nori atvykti į mūsų miestą pasivaržyti dėl „Alytaus “ taurės.

Už pagalbą ir bendradarbiavimą organizuojant šį turnyrą organizatoriai dėkoja Alytaus miesto savivaldybės sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjui Adomui Andrušaičiui, Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktoriui Arvydui Brazaičiui, Lietuvos vandensvydžio lygos direktoriui Giedriui Paužai, rėmėjams,  teisėjams ir visiems prisidėjusiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių