A.Kirilenka: Olimpinių žaidynių atrankoje bus daug pajėgių komandų

Rusijos rinktinės lyderis Andrejus Kirilenka Lietuvoje vykusiame Europos čempionate iškovotą bronzos medalį prilygino su prieš ketverius metus iškovotu Senojo žemyno čempionų titulu.

„Labai džiaugiuosi, kad rungtynių pabaigoje susiėmėme ir sužaidėme kokybiškai. 2007 metais mes laimėjome auksą, tačiau ši bronza taip pat labai svarbi, nes dirbome tikrai sunkiai ruošdamiesi šiam čempionatui. Ši pergalė kiek kitokia. Tuomet visus nustebinome, niekas iš mūsų nesitikėjo. Dabar mes buvome favoritai, tad laimėti bronzą tikrai buvo sunku“, - kalbėjo krepšininkas.

„Paskutinės rungtynės buvo labai sunkios. Makedonija puikiai sužaidė ir verta didžiulės pagarbos. Jie kovojo iš visos širdies. Rungtynių pabaiga buvo nervinga, tačiau džiaugiuosi, jog išlikome susikaupę. Tokios rungtynės ir tokios pabaigos puošia krepšinį“, - geros nuotaikos nestokojo A.Kirilenka.

Rusas taip pat užsiminė, jog norėtų trečią kartą sudalyvauti olimpinių žaidynių krepšinio turnyre. „Olimpinės žaidynės yra didžiausia kiekvieno sportininko svajonė. Aš jau buvau dvejose olimpinėse žaidynėse ir noriu dalyvauti trečią sykį. Olimpinių žaidynių atrankoje bus tikrai daug pajėgių komandų, tačiau tikimės iškovoti kelialapį“, - sakė puolėjas.

Bronzinis prizininkas taip pat užsiminė, jog jam patiko žaisti Lietuvoje, kurioje labai mylimas krepšinis. „Tai tikrai labai aukšto lygio čempionatas. Čempionate buvo labai daug pajėgių komandų. Viskas praėjo puikiai, o lietuviai dar kartą įrodė kaip myli krepšinį“, - užbaigė A.Kirilenka.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

vyts

vyts portretas
eina jis velniop raudonasis sovinistas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių