A.Jomantas: nepasakysi, kad pralaimėjome dėl teisėjų

Likusių per plauką nuo sensacijos "Lietuvos ryto" žaidėjų nepaguodė tai, kad "Olympiakos" pergalę iš Vilniaus išsivežė tik po nuožmios 45 minučių kovos. Vis dėlto Atūras Jomantas pripažino, kad varžovai pasirodė stipresni.

Vilniaus ekipos gynėjas po pratęsimu pasibaigusių rungtynių atrodė liūdnas kaip ir jo komandos draugai. Krepšininkas buvo priverstas palikti aikštę anksčiau laiko dėl išnaudoto pražangų limito, tačiau mačui teisėjavusių arbitrų į šuns dienas nedėjo.

- Rungtynėms pasibaigus žiūrovai arenoje plojo jums, nors pergalės ir nebuvo...

- Bet rungtynės vis tiek pralaimėtos... Mums pergalė buvo labai reikalinga, stengėmės, bet varžovai šiandien buvo stipresni, greitesni. Buvo labai sunkios rungtynės.

- Ką treneris pasakė, kai po mačo susirinkote rūbinėje?

- Sakė, kad, žaidžiant su tokiomis komandomis, negalima pramesti baudų, mėtyti kamuolių į užribį, nes tokie varžovai šito niekad neatleis. "Olympiakos" taip ir žaidė - šaltai, iki galo.

- Aikštėje reiškėte nepasitenkinimą teisėjų švilpukais. Tas jausmas neišnyko ir praėjus emocijoms?

- Jiems taip atrodė, kartais skyrė pražangas, kartais neskyrė. Esmė ne čia, nepasakysi, kad pralaimėjome dėl teisėjų.

- Pratęsimo metu nebeliko nei M.Bjelicos, nei A.Bayneso, kurie prasižengė po penkis kartus. Jų trūkumas ir buvo nesėkmės priežastis?

- Trūko kiekvieno iš mūsų. Žinoma, aukštaūgių trūko labiausiai, nes varžovai pratęsime žaidė per I.Bourousį, kuris sumetė baudos metimus, pelnė taškų "iš žaidimo", atkovojo kamuolių. Turėdami tokį įžaidėją kaip T.Papaloukas, kuris puikiai mato aikštę ir supranta, kad mūsų priekinės linijos nebeliko, jie tai galėjo išnaudoti.

- L.Kleiza rungtynių antroje dalyje žaidė gerokai nerezultatyviau nei pirmoje pusėje. Jis pavargo, ar pavyko jį sustabdyti?

- Nemanau, kad jis išsikvėpė, gal greičiau išmėtė savo metimus. Antroje pusėje jis nebedaug ir metė į krepšį, turbūt jie pakeitė taktiką.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasJomantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių